5. kolo
12.09.2021 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Valère Germain (© AFP)

MHSC tentokrát dokázali nad ASSE zvítězil

Na jaře letošního roku odjížděli Les Verts ze Stade de la Mosson se všemi třemi body. I po pátém kole nové sezony však platí, že se stále hledají. Předposlední příčka v tabulce budiž toho jasným důkazem. Naopak Svěřenci Oliviera Dall’Oglia zůstávají v těsném kontaktu s pohárovými pozicemi.

První šanci zápasu si na konto připsal hostující Mickaël Nade. Mezi tři tyče ale nezamířil. Krátce poté svého spoluhráče napodobil Denis Bouanga. Ve 14. minutě se k rozehrávce přímého kopu postavil Téji Savanier, nicméně na svoji trefu z duelu s Lorientem nenavázal. Také další pokusy mířily vedle brány. Až po úvodní půl hodině zaměstnal Dimitryho Bertauda nepříjemnou střelou Romain Hamouma.

Ve 32. minutě pobídnul Savanier kolegu Stephyho Mavididiho, který dostal v šestnáctce až příliš mnoho prostoru, načež vymyslel zakončení, při kterém balon proletěl mezi dvěma obránci a skončil u pravé tyče - 1:0. Zbývající minuty úvodního dějství se opět nesly ve znamení nepřesností. Ani Denis Bouanga po změně stran nedokázal svůj pokus nasměrovat na místo určení.

V 62. minutě si udělal Mavididi prostor na levé straně. Poté servíroval přihrávku před bránu, kde se ocitnul zcela osamocený Valère Germain. Jednatřicetiletý útočník měl před sebou velice snadnou úlohu - 2:0. Až v 84. minutě o sobě dal vědět Elye Wahi. Jeho rána však byla zblokovaná. V nastaveném čase mohl ještě výsledek alespoň korigovat Yvan Neyou Noupa, leč mířil pouze do gólmanových rukavic.

Tým z jihu Francie utkání po většinu času kontroloval a zaslouženě vyhrál. Za týden bude soupeřem Estac Troyes, který v tomto kole poměrně překvapivě přehrál Mety. Naopak Claude Puel věří, že jeho výběr dokáže předvést lepší výkon v domácím kláním proti Girondins Bordeaux, kteří po třetí porážce okupují až poslední místo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele