3. kolo
11.09.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyon jednoznačně přestřílel Bordeaux, přesto pouze plichtil

V předchozích dvou vzájemných zápasech se Lyon v Bordeaux zaradoval z vítězství, tentokráte ale musel vzít zavděk pouze bod, byť ve finále vyprodukoval čtyřikrát více střel na bránu než jeho protivník. Domácím se podařilo napotřetí udržet čisté konto, hosté naopak nedokázali navázat na svou minulou kanonádu proti Dijonu, jemuž nasázeli hned čtyři góly.

Olympique byl od úvodních chvil aktivnějším celkem, už ve 2. minutě se ve slušné střelecké příležitosti objevil Toko Ekambi, jemuž míč šikovně prostrčil Dembélé, každopádně prvně jmenovaný pak před brankářem Costilem nebyl úspěšný v koncovce. O pár chvil později se osměloval taktéž Depay, avšak svým pokusem pouze zamířil vysoko nad domácí bránu.

V 8. minutě se ozval Dembélé, balón mu ovšem na pravačku nesedl tak, jak by si sám představoval, a tak ho nasměroval jen do zámezí. Ve 20. minutě vyzkoušel štěstí ze střední vzdálenosti Bruno Guimaraes, leč ani on neseřídil svá mířidla nejlepším způsobem. Až ve 32. minutě zahrozilo taktéž Bordeaux, de Préville ale přímý volný kop nerozehrál dobře.

O dvě minuty později Les Gones chtěli změnit dosud bezbrankové skóre prostřednictvím Bruna Guimaraese, jeho zakončení bylo ovšem tak slabé, že v podstatě vůbec Costila nemohlo nijak překvapit. Ve 41. minutě se v příjemné pozici objevil znovu Toko Ekambi, jenomže v šestnáctce na dlouhou přihrávku Duboise z pravé strany o kousek nedosáhl.

Ani ve druhém poločase se ani jedno z mužstev nezmohlo na regulérní rozvlnění brankové sítě. Les Girondins i nadále soustředili svou pozornost hlavně na bránění s prvotní ambicí neudělat zbytečnou chybu, Lyon působil směrem dopředu přece o něco lépe, bohužel pro něj však bez kýženého cíle. Své vytvořené příležitosti zkrátka nedotáhl do optimálního konce.

Ve 47. minutě vypálil netradičně hostující stoper Andersen, o dvě minuty později taktéž jeho spoluhráč Dembélé, jenže v prvém případě zablokoval střelu Koscielny a ve druhém druhý ze středních obránců Baysse. V 52. minutě se neprosadil Depay, proti němuž včas vystoupil bránící Bašič, následně svou hlavičku nenamířil do prostoru třech tyčí naskakující Andersen.

V 65. minutě nebyl daleko od zapsání přesného zásahu Thiago Mendes, jemuž merunu sklepl Toko Ekambi, avšak o kousek nakonec lyonský náhradník vystřelil po zemi vedle vzdálenější tyčky. V 67. minutě si Costil poradil se standardkou Corneta, v 81. minutě byl nejblíže vstřelení branky Aouar, navrátilec do sestavy OL, jenže orazítkoval brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele