6. kolo
04.10.2020 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Ibrahima Niane (© AFP)

Mety zásluhou hattricku Ibrahimy Nianeho zdolaly Lorient

Oba kluby nezačaly sezonu podle představ a o to důležitější byl vzájemný duel. Domácím nepochybně velmi pomohlo, že dokázali vyrovnat ještě před odchodem do šaten. Po změně stran přidal senegalský forvard další dvě trefy, čímž pro Les Merlus nachystal čtvrtou porážku.

Kdo ví, jak by to všechno bývalo dopadlo, kdyby si Alexandre Oukidja v 5. minutě neporadil s nebezpečnou střelou Pierre-Yvese Hamela. Ve 20. minutě zatoužil po skórování Thierry Ambrose. Ke škodě Met však mířil přesně do míst, kde stál brankář Paul Nardi. Hosté se dostali do vedení v šestatřicáté minutě.

Volný přímý kop z ideální vzdálenosti se odrazil ode zdi k Hamelovi, od jehož hlavy se balon nakonec dokutálel za brankovou čáru - 0:1. Prakticky okamžitě po rozehrávce na sebe poprvé výrazněji upozornil Niane. Jeho povedenou navštívenku Nardi s vypětím všech sil zlikvidoval. Jenže před přestávkou stejně kapituloval.

Niane se uvnitř pokutového území chopil balonu a začal s ním kličkovat, pro což neměl Thoma Fontaine pochopení a zkušený sudí Miguelgorry ukázal na penaltový puntík. Sám faulovaný naprosto nekompromisním způsobem vymetl šibenici a mohl přijímat gratulace od svých spoluhráčů - 1:1. Závěr úvodního dějství tedy vyšel lépe Hognonovu výběru.

V 51. minutě se v dobré pozici ocitnul Opa Nguette, avšak druhou branku nepřidal. To se podařilo až v 59. minutě Ibrahimovi Nianemu, když mu poslal optimální přihrávku do běhu Habib Maïga. Jednadvacetiletý Senegalec si pak udělal prostor mezi protihráči a z hranice šestnáctky se prosadil tvrdou přízemní ranou k levé tyči - 2:1.

Lorientská obrana se ještě ani pořádně nevzpamatovala z obdrženého zásahu a Ibrahima Niane korunoval svůj vynikající výkon třetí trefou, když mu míč posadil na hlavu Victorien Angban - 3:1. Teď byla řada na týmu Christopha Pelissiera. V 70. minutě se málem podařilo snížit Adrianu Grbićovi, kdy jej výborně nevychytal Oukidja.

Následně se musel činit Nardi, který měl při dorážce i trochu štěstí. V jednaosmdesáté minutě to zkusil Stéphane Diarra. Domácí jednička však s touto přízemní střelou neměla sebemenší problém. V samotném závěru přispěchal se svou snahou ještě Sylvain Marveaux, avšak bohužel pro bretaňský celek si nepotykal s přesností.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele