14. kolo
24.11.2019 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zasloužená remíza, St. Étienne hrálo s Montpellierem bez branek

Utkání dvou týmů, které v tabulce dělily před úvodním hvizdem sudího Schneidera pouhé dva body, dopadlo asi tím nejrozumnějším způsobem. St. Étienne, které protáhlo svou sérii neporazitelnosti už na deset klání v řadě napříč všemi soutěžemi, si s Montpellierem, jenž venku od samotného začátku sezóny stále čeká na jakékoli vítězství, rozdělilo bod.

Statisticky bylo tohle měření sil, na gólové šance nikterak bohaté, velmi vyrovnané. Už předem se dalo očekávat, že diváci na Stade Geoffroy-Guichard možná příliš branek neuvidí i kvůli skutečnosti posledních vzájemných zápasů. V předchozích čtyřech případech padl v tomto duelu vždy maximálně gól, jednou se urodil stejný výsledek jako nyní.

Jako první mohli skórovat domácí, a to už ve 2. minutě díky Bouangovi, jenže ten svou levačkou minul kýžený a chtěný prostor brány. Ve 25. minutě naopak mohl udeřit jejich sok, Oyongo totiž podnikl smělý výpad podél levé strany a přihrál zleva na hranici pokutové značky, odkud pálil Laborde, výtečně se ovšem vůči němu předvedl gólman Ruffier.

Ve 35. minutě bylo St. Étienne nejblíže k zaznamenání přesného zásahu. Podniklo už na vlastní polovině rychlý brejk, sprintující Bouanga pak ve správnou chvíli uvolnil Nordina, jenž vnikl do šestnáctky, a i když se dostal do trochu složitějšího úhlu, pořádně ohrozil montpellierskou svatyni. Jeho pumelici musel brankář Rulli vyrážet do své tyčky.

Ve druhé půli hledala obě mužstva cestu za změnou bezbrankového skóre, ovšem marně. Nejprve svou příležitost neproměnil Laborde, jemuž se pod nohy včas vrhl pohotový Ruffier, v 77. minutě došlo na tenhle souboj protihráčů ještě jednou, avšak zase dopadl ve prospěch domácích. Ruffier totiž prudkou hlavičku Labordeho fantasticky jednoruč vychytal.

Montpellier mohl po přestávce inkasovat vlastně až v 90. minutě poté, co nalevo ztratil zbytečně míč obránce Congré, jemuž ho uzmul čerstvý, dobře napadající náhradník Benkhedim. Po jeho nahrávce ještě nezakončil Nordin, avšak balón nakonec propadl do lepší pozice, v níž se ocitl Trauco, jenže ten svou dělovku nasměroval jen do boční sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele