38. kolo
24.05.2019 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Marseille nakonec nejtěsnějším možným rozdílem porazila MHSC

To znamená, že v konečném součtu bere pátou příčku, právě na úkor la Paillade. Náskok se podařilo udržet, přestože byl Mario Balotelli v závěru vyloučen.

Evropská liga se však na Stade Vélodrome, ani na Stade de la Mosson hrát nebude, jelikož PSG ani nikdo z další tří klubů do čtvrtého místa nedokázal opanovat žádnou z pohárových soutěží. Tenhle zápas v přístavním městě započal svou střelou Dimitri Payet. Obrana MHSC byla jinak v úvodním dějství velice spolehlivá a soupeře nepustila do žádných větších akcí.

V jednapadesáté minutě musel proti Congrého pokusu zakročit Yohann Pelé, který mezi třemi tyčemi nahradil Steva Mandandu, který dostal svolení k odcestování na dovolenou. Za pět minut se skóre na ukazateli poprvé a naposledy měnilo. Payet centroval od rohového praporku, Valére Germain prodloužil na zadní tyč, kde to pro mistra světa z Ruska Floriana Thauvina byla hodně snadná práce - 1:0.

Ambroise Oyongo pak nekompromisně napálil břevno a Pelé se musel dále ohánět, neboť jeho pozornost v rychlém sledu otestoval dvakrát Andy Delort. Balotelli přišel na hrací plochu až po hodině hry, kdy vystřídal Dimitriho Payeta. V jednaosmdesáté minutě tváří v tvář Benjaminu Lecomtemu neuspěl.

A v minutě sedmaosmdesáté předvedl další nesmyslný zkrat, který mohl odnést ošklivým zraněním Daniel Congré. Červená karta byla rozhodně na místě. Už zřejmě ani nikdo nepočítá, kolik jich celkem italský fotbalista za svou kariéru sesbíral. Uvidíme, jestli bude na jihu Francie pokračovat i v příští sezoně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele