31. kolo
06.04.2019 17:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Lyon doma senzačně prohrál s Dijonem 1:3

Hodně nečekanou a překvapivou ztrátu si připsal Olympique Lyon, jenž doma prohrál s Dijonem 1:3. Les Gones tak hazardují s přímou účastí v Lize mistrů pro příští rok, druhému Lille nabídli možnost zvýšit svůj náskok už na sedm bodů. Pro hosty mají tři body cenu zlata a v tabulce je v tuto chvíli posouvají na osmnácté místo, jenž znamená baráž. Hvězdou utkání byl dvougólový Wesley Saïd.

Lyon byl před utkání jasným favoritem a vzhledem k tomu, že hned v první minutě utkání vstřelil z malého vápna vedoucí branku Martin Terrier, nic případné ztrátě nenasvědčovalo. Dijon ale dokázal nejenže bleskurychle odpovědět, ale dokonce celý výsledek otočit ve svůj prospěch. Ve 3. minutě si Tavares vyměnil balón se Saïdem a ten zblízka srovnal. Za další čtyři minuty Wesley Saïd vypálil ze střední vzdálenosti a díky teči jednoho z domácích neměl Lopes šanci zareagovat.

Dijon vedl na Lyonu 2:1 a na řadě s odpovědí byli domácí. Lyon však průběh prvního poločasu natolik zaskočil, že do jeho konce si už nedokázal vůbec nic vytvořit. Do druhého poločasu měli Les Gones jasný úkol vyrovnat, jenomže jenom přihrávkami toho nemohli docílit. Domácímu publiku se výkon jejich miláčků nepozdával a Dijon jejich zkoprnělosti dokázal patřičně využít. Saïd v 65. minutě zpětnou přihrávkou hledal lépe postaveného spoluhráče, ovšem Rafael jí tečoval a po zásadní změně směru si vstřelil vlastní gól. Dijon vedl na Lyonu už 3:1 a byl blízko velké senzaci.

Domácím do konce utkání ještě zbývala půlhodina, ale Dijon se rozhodl výsledek za každou cenu ubránit. Lyon si až do finálního hvizdu nedokázal nic vytvořit a doma nečekaně prohrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele