33. kolo
19.04.2019 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Lyon po sérii tří porážek konečně zabral

Jedna z nich stála Génésiův celek postup do finále Coupe de France. Tentokrát se podařilo zdolat Angers, které trochu zaspalo první poločas.

ASSE se v tabulce přiblížilo na rozdíl pouhopouhých tří bodů. V týdnu se pak lyonský kouč nechal slyšet, že po sezoně odejde. Tentokrát nasadil de facto nejsilnější možnou sestavu i s Marcelem, Depayem a Nabilem Fekirem. Ovšem vpravdě výtečný duel odehrál Houssem Aouar, kterému statistici napočítali 136 dotyků s balonem.

Ve 14. minutě z vlastní poloviny skvělým pasem vyslal za obranu svého holandského spoluhráče, který ve finále prostřelil Ludovica Butelleho. Mateo Pavlović stíhal marně - 1:0. Až do devětatřicáté minuty byla k vidění poměrně klidná pasáž, kdy se diváci na Parc Olympique Lyonnais museli obejít bez nebezpečných příležitostí před jednou či druhou brankou.

Pak znovu zaúřadoval Aouar, když pobídnul Martina Terriera, jenž doběhnul až k hranici vápna, odkud po zemi zasunul do protipohybu gólmana Angers - 2:0. Dokonale se tak odvděčil trenérovi za to, že ho upřednostnil před Moussou Dembélém. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy vyšla mnohem lépe někdejšímu sedminásobnému mistrovi Ligue 1.

Po změně stran se na velkou možnost čekalo až do 60. minuty, kdy neuspěl Léo Dubois a hned po něm s dorážkou střelec prvního gólu Depay. Nabil Fekir pak centroval a Terrier se radoval z druhé trefy. Jenže pouze chviličku, protože pomezní rozhodčí správně zvednul praporek. Anthonyho Lopese vlastně poprvé výrazně zaměstnal Mateo Pavlović až v 79. minutě.

Deset minut poté muž v rukavicích chtěl nahrát Jasonu Denayerovi, ale tahle přihrávka se mu hrubě nepovedla. Balonu se totiž zmocnil Angelo Fulgini. Lucas Tousart se snažil tak vehementně, aby se kulatý předmět nedostal k Wilfriedu Kangovi, až z toho byl vlastní gól - 2:1. Jenže ve zbývajících čtyřech minutách se Moulinově družině už vyrovnat nepodařilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele