15. kolo
01.12.2018 17:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Lyon 2:2

Ani dvoubrankové vedení nestačilo Lille na tři body ve šlágru kola s Lyonem. Les Gones předvedli diametrálně odlišný výkon v prvním i druhém poločase a po změně stran stáhli domácí náskok a vyrovnali na konečných 2:2. Lyon zároveň před Lille udržel průběžné třetí místo.

Nicméně stále platí, že Lille v letošní sezoně doma nenašlo přemožitele. Lyon byl řečí statistik lepší týmem, ale v průběhu utkání měl vůbec co dělat, aby si ze stadionu Pierra Mauroye odvezl bod. Zařídil to až čtyři minuty před koncem Moussa Dembélé.

Lyon přitom začal zápas dobře, udával tempo a měl první velkou příležitost ve 13. minutě, kdy obránce Fonte vyrobil obrovskou chybu a Maxwel Cornet běžel sám na Maignana, který si připsal výborný zákrok nohou. Cornet to vyřešil nejhůře, jak mohl, protože se mu ještě nabízela možnost přihrávat lépe postavenému spoluhráči, který by zakončoval do prázdné branky. Lyon byl za zpackanou možnost okamžitě potrestán. Celik poslal na Rémyho pěkný centr, který domácí útočník napálil z první od země rovnou do branky. Lopes neměl šanci zasáhnout a Dogy vedly 1:0.

Hned za tři minuty mohlo být srovnáno, ale Lyon spálil další neuvěřitelnou možnost. Cornet svůj minisouboj s Lopesem znovu nevyhrál a dorážející Traoré trefil s pomocí teče jen břevno! Ve 28. minutě předvedl domácí celek vysokou efektivitu a rychlý kontr zakončil přesnou střelou k tyči Nicolas Pépé! Lyon byl v problémech a těsně před koncem poločasu mohl inkasovat potřetí, ale Ikoného zastavila tyčka.

Alespoň dobrou zprávou pro Bruna Génésia byl fakt, že Lyon si dokázal vytvářet šance, jenže mělo to háček. Ve spalování tutovek totiž zdárně pokračoval. Hned z kraje poločasu fauloval Mendes Traorého a sudí odpískal ve prospěch Lyonu pokutový kop. Memphis Depay si většinou ví rady, ale tentokrát branku přestřelil! Maignanova branka zůstávala dál zakletá.

Aktivní Lyon se nakonec přeci jenom dočkal a zaslouženě. V 62. minutě našel Depay patičkou Bertranda Traorého, který střelou k tyči snížil. Les Gones se pak hnali za vyrovnání a s další zmařenou tutovkou přispěchal Depay, který z vyložené pozice přestřelil. Hostující porážku nakonec odvrátil čtyři minuty před koncem Moussa Dembélé, který na značce pokutového kopu uklidil balón do sítě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souhlas s bookmakery. Lyon neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Šikovní kucí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele