13. kolo
19.11.2016 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Toulouse FC - FC Metz 1:2

Toulouse nezvládlo zápas s Metami, kvůli čemuž nadále vyklízí pohárové příčky. Ačkoliv pochopitelně pořád není nic ztraceno. Výhra nad Rennes či Montpellierem může v následujících kolech zase ledacos změnit.

TFC bylo v minulé sezoně jen deset minut od sestupu, ale tu letošní začalo rozhodně lépe. Navázat na výsledky z úvodu se ve 21. minutě snažili Martin Braithwaite a Ola Toivonen, přičemž druhý jmenovaný ztroskotal na obránci Milanu Biševaćovi. Ve 35. minutě udeřilo na opačné straně hřiště, ve vápně domácího celku.

Mladý brankář Alban Lafont fauloval Opu Nguetteho a kopala se penalta. Yann Jouffre prostě balon napálil, takže muž mezi třemi tyčemi nemohl při nejlepší vůli zasáhnout - 0:1. Jouffre by i na začátku akce, která jeho týmu přinesla dvoubrankové vedení. Psala se 48. minuta, když přihrál Assou-Ekottovi, jenž poslal míč do šestnáctky, kde číhal jeho kamerunský krajan Georges Mandjeck a poradil si efektivně - 0:2.

Šťastný střelec se po hodině hry neocitnul ve správný čas na správném místě. Vlastní brankář Thomas Didillon totiž boxoval po Bodigerově rozehrávce standardní situace nejen do balonu, ale i prakticky do svého spoluhráče, jenž se nakonec vrátil do hry a odehrál celých devadesát minut. Následně měl před sebou odkrytou klec Braithwaite, ale selhal.

V samotném závěru si ale připsal šikovnou asistenci u trefy Odsonne Edouarda, nicméně na případné vyrovnání už opravdu nezbyl na Stadium Municipal prostor. Mety si tedy připisují pátou výhru a los tomu chtěl, aby v následujících dvou duelech proti Lorientu a AS Nancy-Lorraine, tedy týmům, který se zatím pramálo daří, měly dobré šance na další dvě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele