12. kolo
04.11.2016 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympique Marseille 3:1

Pouze jednou jedinkrát vyhrál Montpellier v uplynulých deseti kolech, ale chuť si dokázal spravit proti Marseille, která přišla o svou sérii pěti utkání bez porážky. Klíčovou postavou zápasu se stal Ryad Boudebouz, po jehož dvou trefách si Laurent Pionnier vsítil vlastní branku, aby nakonec tři body pojistil Steve Mounié.

Hosté nezačali tenhle duel vůbec dobře a už od čtvrté minuty prohrávali. Mounié ukázal, že běhat rychle opravdu umí, odpoutal se od laxních obránců protivníkovy defenzívy, naběhl do šestnáctky, odkud vystřelil. Brankář Pelé jeho pokus dokázal vykrýt, nicméně ho vyrazil pouze k nohám Boudebouze, jenž pohodlně dorážel.

Mounié mohl v 8. minutě náskok navýšit a to samé se dá říct i o Sansonovi, ten však k jeho smůle svou povedenou střelou z voleje orazítkoval pouze tyčku. OM poprvé výrazněji zahrozil až po půlhodině hry, N'Jie, který se snažil zastoupit roli zraněného Gomise, ovšem mířil pouze mimo tři kýžený a chtěný prostor.

Ve 36. minutě se Montpellier trefil podruhé. Nepříliš důrazný záložník Lopez ztratil díky dotírajícímu Boudebouzovi míč ve středu pole, ten pak doputoval k Camarovi, jehož dlouhá přihrávka z pravé strany doletěla až k Boudebouzovi, jenž se z vyložené pozice nezmýlil. Pelé si na tohle zakončení sáhl, avšak inkasování nezabránil.

Dvě minuty před přestávkou mohlo být definitivně rozhodnuto, neboť se v dobré pozici ocitl Mounié, ale Diarra ho čistým zákrokem dokázal zastavit. Po obrátce byla Marseille po snížení stavu opět ve hře. Thauvin se na zadní tyči propracoval k hlavičce a od brankové konstrukce a následně od gólmana Pionniera se balón dostal za brankovou čáru.

Dvoubrankový náskok si však na svou stranu vrátil MHSC záhy, rychlou akci po jednoduché kombinaci zakončoval z blízkosti do poloodkryté svatyně Mounié. Nějakým způsobem mohl ještě střetnutí zdramatizovat Thauvin, jenže v 78. minutě po centru Sakaie zacílil špatně, a v 81. minutě Sakai nevytěžil nic po dobré práci Diarry.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kdyz jsem je videl v nedeli s tim bordeaux o-o chtelo se mi zvracet

25000kc v prdeli....

psi francouzsky me to vratej ted, neverim jim ale fotbal je holt na hlavu takze

o-1

Reagovat
hradec

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

MHSC 1:1 OM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele