5. kolo
18.09.2016 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - OGC Nice 1:1

Montpellierské prokletí úvodu sezony stále trvá - Les Pailladins šli doma proti Nice i popáté do vedení, opět ale výsledek neudrželi a mají na kontě pouze šest bodů. Co hůře, o vyrovnání se postaral jejich vlastní odchovanec Younes Belhanda pouhých pět minut před koncem..

Nice tak udrželo svoji sérii neporazitelnosti, přestože v jeho sestavě chyběla největší hvězda Mario Balotelli; zraky veřejnosti se tak upnuly na Belhandu, který na montpellierském Stade de la Mosson slavil v květnu 2012 mistrovský titul. Marocký reprezentant se také po třinácti minutách dostal do první šance utkání, když se dokázal dobře uvolnit, jeho střela ale mířila vedle.

Na domácí straně byl hodně vidět mladík Ellyes Skhiri, který prověřil gólmana Yoana Cardinaleho dalekonosnou ránou z 35. minuty; jen o pár vteřin později zlikvidoval se štěstím i další příležitost Steve Mouniého. Mounié mohl skórovat i krátce po změně stran, ve stoprocentní šanci (po vynikající týmové souhře) však trestuhodně přestřelil prázdnou branku, zatímco na druhé straně Geoffrey Jourdren reflexivně vychytal Paula Baysseho.

V otevřeném a atraktivním duelu se nakonec čekalo na gól do 67. minuty - a musela k němu pomoci penaltová situace. Malang Sarr zahrál rukou ve vápně, míč si na bílý puntík postavil Ryad Boudebouz a druhým gólem sezony poslal Montpellier do vedení.

Skhiri mohl o šest minut později soupeře definitivně dorazit, jeho střela ale mířila těsně nad břevno; Nice tak dostalo šanci k vyrovnání. Anastasios Donis sice ještě na Jourdrena nevyzrál, následná krásná střela Belhandy do vinglu však už zkušenému gólmanovi nedala šanci. Domácí Souleymane Camara mohl ještě v samém závěru vrátit Les Pailladins výhru, tváří v tvář Cardinalemu však nechal vyniknout mladého brankáře.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1.2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele