3. kolo
27.08.2016 17:00 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Dijon FCO - Olympique Lyon 4:2

Dijon šokoval celou Francii! Podceňovaný nováček si vyšlápl na rozjetý Lyon, který před vlastním publikem přestřílel 4:2 - přestože musel dvakrát dotahovat. Alex Lacazette se opět prosadil, tentokrát to ale Les Gones nebylo nic platné. Génésiovi svěřenci tak vyklízí pozice na čele tabulky, zatímco Dijon získává své vůbec první body..

Možné překvapení dala tušit už první (polo)šance zápasu, v níž neuspěl domácí Loïs Diony; krátce nato ale Lyon začal na hřišti vládnout pevnou rukou a gólman Baptiste Reynet se měl co ohánět. Po několika pohotových zákrocích poprvé kapituloval ve 20. minutě, kdy Sergi Dárder narýsoval pas na zadní tyč a Corentin Tolisso se s jednoduchou střelou nemýlil. Radost Les Gones nicméně vydržela pouhé čtyři minuty; Nicolas N'Koulou, nová posila za Samuela Umtitiho, fauloval ve vápně Julia Tavarese, a nařízenou penaltu proměnil Frédéric Sammaritano.

Divoká první půle pokračovala další lyonskou gólovkou, kterou musel až z brankové čáry odklízet veterán Florent Balmont; nakonec ještě před pauzou padly další dvě trefy. Nejprve se hostům skutečně podařilo obnovit vedení prostřednictvím Lacazetteho a jeho parádního zakončení z 37. minuty. Nejlepší střelec ligy nicméně krátce poté musel opustit hřiště po srážce s Cédrikem Varraultem, a jeho zranění jako by vlilo domácím novou krev do žil. Ještě v nastavení první půle tak bylo vyrovnáno; trefil se muž zápasu Tavares.

Po změně stran působil Lyon překvapivě ustrašeným dojmem a nováček si pro cennou výhru nakonec dokráčel zcela zaslouženě. Sedmnáct minut po začátku druhé půle propadla hostující obrana při bránění rohu, čehož promptně využil Dylan Bahamboula - 3:2. Krátce před koncem sice mohl vyrovnávat Mathieu Valbuena, Reynet se ale vytasil s klíčovým zákrokem a na druhé straně vedení ještě pojistil krásnou brankou Pierre Lees-Melou.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

hrůza děs a ještě zranění Lacazetta a Fekira

Reagovat
smazaný uživatel

V následujícím kole to bude za 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele