6. kolo
19.09.2015 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SM Caen - Montpellier HSC 2:1

Montpellier byl opravdu blízko k důležitému bodu, rozjeté Caen ale nakonec jeho naděje zmrazilo těsnou výhrou 2:1 a připsalo si už čtvrtý úspěch z šesti pokusů. Jonas Martin sice z penalty odpověděl na úvodní trefu Ronnyho Rodelina, poslední slovo měl nicméně pár vteřin před koncem domácí Jeff Louis. Normandský tým se tak posunul už na třetí místo v tabulce, Montpellier zůstává devatenáctý.

Pro Rodelina šlo o první trefu po svém letním příchodu z Lille; dnes mu to trvalo pouze 19 minut. Fanouškům na Stade Michel d'Ornano se hodně ulevilo - naposledy totiž museli přihlížet tomu, jak jejich oblíbený tým dostává naloženo od Lyonu. Dnes bylo všechno jinak. Les Rouges et Bleus od začátku diktovali tempo hry a když Rodelin parádně zakončil Bazileho centr, šlo o plně zasloužené vedení.

Hosté se do své první šance dostali spíše díky 'dárečku' od Alaeddine Yahii než vlastním přičiněním - zkušený stoper neodhadl svoji hlavičku a vystrašil svého vlastního gólmana. Rémy Vercoutre ale situaci s klidem vyřešil. Na vyrovnávací trefu tak museli Les Pailladins čekat až do doby, než Jordan Adéoti poslal ve vápně k zemi Bryana Daba a Martin proměnil následující penaltu.

Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu, po změně stran však už na hřišti opět jasně dominovali domácí. Hostující obrana nedokázala odklidit míč po rohovém kopu a Yahia zblízka vypálil; s jeho střelou si gólman Jonathan Ligali sice ještě poradil, proti dorážce Andyho Delorta mu však už musel pomoci na brankové čáře Jerome Roussillon.

Yahia následně dokonce trefil břevno a v závěrečném tlaku se už hosté prakticky pouze bránili. Chvíli jim přálo i štěstí, jako například když střídající Louis obešel bezmocného Ligaliho, jeho střelu ale na poslední chvíli zlikvidoval heroickým obranným zákrokem Joris Marveaux. Nakonec se ale svěřenci Patrice Garandeho zaslouženého triumfu přece jen dočkali. Delort napálil tyč a míč se odrazil k Louisovi, který tentokrát nezaváhal.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele