18. kolo
13.12.2015 21:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 5:1

Vysokým vítězstvím 5:1 nad Lyonem fotbalisté PSG pouze potvrdili, kdo je ve Francii aktuálním králem. Od začátku sezóny svěřenci Laurenta Blanca ještě v Ligue 1 neprohráli a s 15 vítězstvími z 18 uplynulých kol dál okupují vedoucí pozici. Na druhé Angers disponují neuvěřitelným náskokem 17 bodů.

Ačkoli PSG v rámci ligy svého soupeře neporazil už třikrát v řadě, teď neměl sebemenší potíže získat tři body. Mužstvo Huberta Fourniera v posledních týdnech hledá především samo sebe, trochu sebevědomí mu sice přibylo po nedávném skalpu Valencie v Lize mistrů, jenže v Parku princů znovu nepůsobilo nejlepším dojmem.

Hned od začátku nechtěli nechat Pařížané nikoho na pochybách, kdo tomuhle zápasu bude vládnout. Ibrahimovic byl hladový po gólech už po pár minutách od úvodního hvizdu, ale v tenhle moment ho ještě vychytal gólman Lopes. Domácí poprvé inkasovali v 11. minutě, a to dost nešťastným způsobem po individuální chybě.

Nebylo to poprvé v sezóně, co mizerný výkon předvedl obránce Yanga M'Biwa. Tentokráte neodhadl směr letu pasu Thiaga Silvy, mířícího na Cavaniho, odhlavičkoval míč pouze k nabíhajícímu si Švédovi, který se z vyložených pozic, jakým byla tato, prostě nemýlí. V 17. minutě padla další branka, to když Aurier usměrnil centr Di Maríy hlavou pod břevno.

Ve 24. minutě se jediného gólu v utkání dočkali také hosté. Velkou chybu udělal gólman Trapp, Ferriho dalekonosný pokus tečovaný Thiagem Silvou nedokázal udržet v rukavicích a balón se odrazil od nich přímo za brankovou čáru. Hned po přestávce mohl na druhé straně navýšit náskok Di María, jenže na Lopese nevyzrál.

Po hodině hry již PSG znovu udeřil. Di María z levé strany našel v šestnáctce úplně volného Cavaniho, jenž pohodlně skóroval. V 77. minutě Bedimo fauloval ve vápně Ibrahimovice a kopala se penalta. Tu historicky nejlepší střelec klubu, jak je jeho zvykem, bez větších problémů proměnil.

Trapp následně alespoň částečně napravil svou reputaci, když vychytal nepříjemného Beauvueho, aby v nastavení vsítil ještě pátou branku domácích Lucas Moura po rychlém brejku založeném Di Maríou. Už 27 ligových kol tak PSG neprohrál a vyrovnal svůj klubový rekord ze sezóny 1993/94.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme OL ! 0:1 (Lacazette)

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette zraněnej do konce kalendářního roku

Reagovat
smazaný uživatel

jojo,už jsem si všiml

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Ibra 2x, Cavani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele