28. kolo
28.02.2016 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 2:1

Svou druhou porážku v sezóně a teprve první v rámci Ligue 1 utrpěli fotbalisté PSG až ve 28. kole na půdě jednoho ze svých největších rivalů. Ne že by tenhle neúspěch v Lyonu něco výrazně měnil na první příčce mužstva kouče Laurenta Blanca, každopádně se musí smířit s faktem, že se jeho rekordní ligová série neporazitelnosti zastavila na čísle třicet šest.

Už před utkáním se Olympique nenacházel vůbec ve snadné pozici. Chyběli totiž potrestaní Jallet, dále pak Umtiti s Grenierem a Valbuena s Tolissem se ocitli na marodce. S těmihle absencemi se nedalo příliš předpokládat, že by proti PSG uhrál nějaký solidný výsledek. Ale stalo se. A najednou jsou domácí už na třetím místě tabulky.

Hostující celek, který má na čele stále luxusní náskok 23 bodů před druhým Monakem, nevstoupil do tohoto střetnutí tou správnou nohou. Ghezzal ve 13. minutě přiťukl míč Lacazettemu, ten ho ihned z první poslal do vápna, kde si míč na pravačku narovnal Cornet a přesně umístěnou střelou k tyči překonal brankáře Trappa.

Pařížané nebyli i nadále vůbec ve své kůži. Jen o pár chvil později po inkasovaném gólu si vlastence málem vstřelil kapitán Thiago Silva, míč však nakonec po jeho hlavičce skončil nad brankou. Do dalších dobrých možností se následně dostali Darder nebo Ghezzal, oba však nenašli tu správnou mušku.

Lyonský gólman Lopes toho tolik na práci úplně neměl. Přesto někdy musel být na pozoru, jako například proti Thiagovi Silvovi, který v hlavičkovém souboji dokázal předskočit Gonalonse. Těsně před přestávkou ještě nebezpečně zpoza vápna vypálil Ibrahimovic, nicméně na pozorného Lopese nevyzrál.

A naopak na druhé straně Les Gones udeřili podruhé. Rafael v první minutě nastavení první půle poslal centr z pravé strany do šestnáctky, kde si ho Darder zpracoval tak, že na to nezareagoval ani zkušený Thiago Silva, a z blízkosti překonal Trappa. Zkraje druhého dějství se k dobré hlavičce po rohovém kopu dostal Lacazette, nicméně tu zlikvidoval Trapp.

V 51. minutě hosté snížili. Obrana Lyonu si nepočínala dostatečně důrazně, Yanga M'Biwa si možná až příliš všímal Pastoreho, míče se tak zmocnil Lucas Moura a ten přesnou střelou zacílil. Jinak to ovšem ze strany PSG bylo vše. Náskok Lyonu mohl ještě navýšit například po hodině hry Ghezzal, ovšem na Trappa nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Langi

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 (Lacazette, Tolisso)

Reagovat
smazaný uživatel

Oprava:(Lacazette a Cornet), protože Corentin nejspíš nebude ještě k dispozici

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale to je hodne prasacky odflaknuty preview nejvetsiho zapasu v L1 tenhle tyden. Jen tak mimochodem uz Lyon mesic a pul hraje na novem stadionu a ne na Gerlandu a Valbuena se ve ctvrtek zranil a hrat nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím

Reagovat
hradec

Ono celkově v tomhle je Eurofotbal hodně pozadu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele