29. kolo
06.03.2016 21:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Olympique Lyon - EA Guingamp 5:1

Skvělá forma Lyonu z posledních týdnů pokračuje. Poté, co svěřenci Bruna Génésia před týdnem překazili PSG ligovou neporazitelnost, dnes rozstříleli před vlastními fanoušky Guingamp hladce 5:1 a posouvají se na třetí místo.

Jestliže měl Guingamp nějaké naděje na co nejdelší udržení příznivého skóre, vzaly rychle za své. Už ve třetí minutě totiž mladík Maxwel Cornet ve spolupráci s Grénierem vymyslel skvělou šanci pro Rachida Ghezzala, který nezaváhal - 1:0.

Hosté se však odmítali vzdát. Jejich útok v poslední době funguje výtečně, v pěti z posledních šesti zápasů (před dnešním výkopem) vstřelili minimálně dvě branky, a svůj ofenzivní apetit potvrdili i dnes. V jedenácté minutě bylo vyrovnáno - postaral se o to Mevlut Erding, jemuž po Morelově chybě nabil Younousse Sankharé.

Na druhou stranu obrana je letos velkou Achillovou patou Gourvennecova týmu, takže bylo vlastně jen otázkou času, kdy si rozjetí Les Gones vezmou své vedení zpět. Stalo se tak v 17. minutě, kdy elitní střelec Lacazette protančil kolem gólmana Jonase Lössla a přesnou střelou zaznamenal svůj jedenáctý gól sezony. Tentýž hráč pak ve 26. minutě pálil těsně nad. Třetího gólu se nicméně favorit dočkal ještě do přestávky - postaral se o to Cornet, který tváří v tvář Lösslovi nezaváhal a parádním angličanem zvýšil na 3:1.

Na další ojedinělou šanci čekalo hostující publikum skoro hodinu; teprve deset minut po změně stran vypálil Jimmy Briand, jehož střela byla sražena do cesty Jonathanu Pereirovi. Ten ale v dobré pozici pálil příliš vysoko. Na druhé straně Lacazette prokázal lepší zakončovací schopnosti - po Ghezzalově přímém kopu chladnokrevně zvýšil na 4:1. Nepříjemnou přízemní ránu Rafaela sice Lössl skvěle chytil, na nějaký zvrat už ale bylo pozdě.

Briand ještě mohl deset minut před koncem alespoň snížit na 2:4; podařilo se mu dokonce přelobovat Anthonyho Lopese, míč se však nakonec mezi tři tyče nevešel. Vlastní gól Reynalda Lemaitreho z 86. minuty pak už jen stvrdil guingampský osud.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele