13. kolo
08.11.2015 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 3:0

Padesáté a historicky poslední rhonské derby na starém Stade Gerland zvládl domácí Lyon na jedničku s hvězdičkou. V přímém souboji o druhé místo porazil odvěkého rivala ze Saint-Étienne hladce 3:0, o což se postaral zejména Alexandre Lacazette. Loňský nejlepší střelec soutěže měl možná zkraje sezony výrazně slabší formu, probral se ale v pravý čas a Les Verts sestřelil hattrickem..

Lyon vyhrál jediné z předchozích sedmi domácích derby, dnes ale dal jasně najevo, že rozlučku s Gerlandem bere stoprocentně vážně. Les Gones byli od začátku aktivnějším týmem a už po sedmi minutách mohli jít do vedení, když Beauvue vyslal do šance Rafaela; brazilský bek však ztroskotal na gólmanovi Ruffierovi. Ten si poradil i v následující situaci, kdy se před ním zjevil tentokrát sám Beauvue.

Domácí hráli mnohem lépe než jejich soupeř, dlouho se však zdálo, že Ruffier je zkrátka neprůstřelný. Krátce před pauzou vychytal Ferriho dokonce v souboji jeden na jednoho, a bravurně si poradil i s Valbuenovou dorážkou. Lyonská frustrace se hromadila a kdo ví, jak by zápas pokračoval, kdyby mohutný gólman udržel čisté konto až do poločasu. Nakonec však jeho snaha přišla vniveč - ve 40. minutě využil Lacazette uklouznutí hostujícího kapitána Loïka Perrina a otevřel skóre.

Ani po změně stran se herní obraz nezměnil; ASSE dnešní zápas jednoduše vůbec nevyšel. Už dvě minuty po opětovném rozehrání hlavičkoval Beauvue po Valbuenově rohu těsně mimo, Lacazetteho zase v další šanci vychytal fantom v hostující bráně. Na druhý gól čekali fanoušci přesně 58 minut: Rafaelovu dělovku sice ještě Ruffier vyrazil, s Lacazetteho pohodlnou dorážkou však už nemohl dělat vůbec nic.

Lyon držel míč na kopačkách přes 60 procent času a svého soupeře vůbec nepustil do hry; hosté se tak museli spokojit se střelami z dálky. Poměrně šikovně to zkoušel Romain Hamouma, gólman Anthony Lopes ale svůj tým podržel. Na druhé straně ještě Ruffier vychytal jeden další Beauvueho pokus, než ve třetí minutě nastavení hrdina Lacazette stvrdil svůj hattrick - převzal Ferriho chytrou přihrávku, obešel brankáře a zakončil.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

0

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně Alex Lacazette <3

Reagovat
smazaný uživatel

Snad mu to vydrží i do dalších zápasů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele