14. kolo
20.11.2015 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Lyon 3:0

Nice až nečekaně snadno skolilo před vlastními fanoušky Lyon, posunulo se alespoň na chvilku na třetí příčku a přiblížilo se svému sokovi na rozdíl jednoho bodu. Domácí nejprve poslal do vedení Valére Germain, těsně po přestávce si vlastní branku vstřelil Mapou Yanga M'Biwa a velmi cenný výsledek pečetil ještě jedním gólem Vincent Koziello.

Vzájemná bilance obou celků OGC do karet příliš nehrála, vždyť v minulých 29 utkáních slavil vítězství v rámci Ligue 1 nad Lyonem jen třikrát. Hosté navíc už zpočátku soupeře dost mačkali a zdálo se, že je jen otázka času, kdy poprvé skórují. Beauvue ve 4. minutě pálil nad, Lacazette následně orazítkoval tyčku.

Jenže na druhé straně Les Aiglons načali účet hned ze své první šance utkání. Seri míč ve 20. minutě postrčil na rozeběhnutého Germaina, ten si před vyběhnuvším gólmanem Lopesem poradil parádně a jemným obloučkem zamířil za brankovou čáru. Pět minut před půlí mohl navýšit náskok Seri po přihrávce Ben Arfy, ale z vyložené pozice minul.

Yanga M'Biwa neprožil povedený zápas. Nejenže v defenzivní činnosti nepůsobil vůbec jistě, ale ještě zavinil druhý gól Nice. Pied ve 48. minutě zprava posílal ostrou přihrávku do šestnáctky, hostující obránce dost zazmatkoval a ve skluzu balón poslal za záda Lopese. Devatenáct minut před koncem rozhodl o výhře Koziello.

Pied ve vápně poslal míč dozadu na mladého záložníka, ten měl dostatek času, aby si ho narovnal na pravačku, a pumelicí do šibenice překonal Lopese potřetí. Tahle rána definitivně zlomila odpor soupeře. Ben Arfa nebo Germain mohli přitom ještě přidat další zásahy, v koncovce se jim ovšem tentokráte nezadařilo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 popř. 1:2

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele