30. kolo
12.03.2016 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - OGC Nice 0:2

Hatem Ben Arfa proti Montpellieru sice neskóroval, nicméně přihrál na pojišťovací trefu. I díky tomu se jeho Nice posunulo na třetí místo a doufá, že se dotírající Rennes a Lyon ve vzájemném duelu navzájem vybijí.

Hatem Ben Arfa po deseti minutách hry našel ve vápně Valére Germaina, na jehož razantní hlavičku výborně zareagoval gólman Laurent Pionnier. Bývalý hráč anglických celků Hull City a Newcastle United, který si kvůli porušení pravidel UEFA musel na debut za Les Aiglons půl roku počkat, na jihu Francie ožil do nebývalé formy, což ukázal i po šestatřiceti minutách hry, když obešel tři hráče soupeře a vystřelil tak, že Pionnier měl hodně co dělat, aby zabránil jeho dvanácté trefě.

Hatem Ben Arfa si byl se svými spoluhráči velmi dobře vědom toho, že MHSC se v posledních týdnech zlepšilo. A na domácím Stade de la Mosson mohlo jít nedlouho před závěrem první půle do vedení. Ryad Boudebouz našel Mustaphu Yatabarého, nicméně jeho volej směřoval pouze do připravených rukavic Yoana Cardinaleho.

Hatem Ben Arfa si možná o poločase v šatně vzal slovo. A možná tak učinil kromě kouče Clauda Puela jiný z jeho spoluhráčů. V každém případě to zabralo a Nice se po hodině hry dostalo do vedení. Jean-Michaël Seri ulovil balon a zavelel k rychlému protiútoku, v jehož finále nahrál Germainovi, jenž zblízka prostě musel skórovat - 0:2.

Hatem Ben Arfa si potom připsal na konto onu zmíněnou asistenci, když na sebe natáhnul dva obránce, čímž uvolnil prostor pro Alassaneho Pleu, jemuž následně naservíroval balon jako na zlatém podnose, takže jeho čerstvě třiadvacetiletý spoluhráč zvýšil na konečných 2:0 z pohledu hostujícího týmu, který připisuje třináctou výhru. Osm kol před koncem jich tedy má na kontě stejně, jako za celou minulou sezonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele