28. kolo
27.02.2016 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Lille OSC 3:0

Jubilejní 400. zápas hostujícímu záložníkovi Riu Mavubovi hodně zhořkl. Lille v žádném případě nepotvrdilo své poslední dva velké úspěchy na půdě Paříže a doma s Lyonem a Montpellieru podlehlo díky třem inkasovaným brankám ze druhé půle. Domácí se tak i nadále odpoutávají dále od sestupového pásma a blíží naopak pohárovým příčkám.

Před dvanácti lety Mavuba debutoval na Stade de la Mosson v nejvyšší soutěži a měl o poznání hezčí vzpomínky. Tehdy totiž dokonce svým gólem pomohl k vítězství svému bývalému zaměstnavateli z Bordeaux. LOSC s Montpellierem nepadl sedm utkání v řadě, jenže teď musel zaslouženě uznat, že byl daleko horším týmem.

Na první větší šanci utkání si museli diváci počkat až do 26. minuty. Boudebouz z rohového čtvrtkruhu poslal míč na hlavu Ningy, který se na bližší tyči dobře opřel do hlavičky, jenže mezi třemi tyčemi předvedl fantastický zákrok Enyeama. Na druhé straně Boufal hezky přistrčil míč do vápna na Édera, u míče však byl nakonec dřív gólman Pionnier.

Čtyři minuty před přestávkou hledal Boudebouz svým centrem do vápna Yatabarého, ten ale na míč hlavou nedosáhl. V nastavení první půle po Sidibého přihrávce mohl zakončovat Éder, balón nakonec propadl na Bauthéace, jenže ten pálil pouze mimo. Góly tak začaly padat až v dějství druhém, v němž domácí jasně převzali kontrolu hry.

V 52. minutě udeřilo poprvé. Boudebouz skvěle zapracoval na pravé straně, poradil si tam se Sidibém i s Obbadim, poslal jemný centr do šestnáctky, kde hlavou v pohodě zacílil Bérigaud. O osm minut později Boudebouz rozehrál standardku na zadní tyč, kde ho Hilton sklepl hlavou pro Yatabarého, u tyčky se objevil volný Dabo, jenž z blízkosti nemohl minout.

Dogy se ještě nevzdávaly, Bauthéac však nevyzrál na Pionniera a domácí brankář si ve spolupráci s Hiltonem dokázal poradit i s centrem Corchii ze 73. minuty, po němž v blízkosti branky nebezpečně operoval Boufal. Nakonec tři body MHSC pojistil v 86. minutě Skhiri, jenž na zadní tyči hlavou usměrnil do sítě centr Bérigauda.

Autor: Patrik Sandev / sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele