12. kolo
31.10.2015 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ES Troyes - Olympique Lyon 0:1

Olympique Lyon nakonec přeci jen udolal vzdorující Troyes a provizorně se posunul na druhé místo tabulky za vedoucí PSG, na které nyní ztrácí rovných deset bodů.

Les Gones čeká v týdnu další zápas Ligy mistrů, nicméně svěřenci Huberta Fourniera se evidentně už od úvodního hvizdu soustředili výhradně na Troyes. Jako první se o slovo přihlásili Mathieu Valbuena a Alexandre Lacazette, jenže oběma chyběla větší přesnost. Domácí brankář Paul Bernardoni musel potom vytahovat daleký pokus Corentina Tolissa, avšak záhy poté mohlo udeřit na druhé straně hřiště.

Lossemy Karaboué vyzval ke skórování Stéphana Darbiona, ale Anthony Lopes nakonec svůj tým zachránil. Estac by se snad více osměloval i nadále, jenže čáru přes rozpočet mu vystavil Corentin Jean, když ostře atakoval Sergiho Dardera. Po zasloužené červené kartě se dalo čekat, že bude jen otázkou času, než Lyon odpor prolomí.

Předtím, než se tak stalo, přišli se svými šancemi znovu Valbuena a Lacazette. Rozhodující okamžik zápasu ale obstarala až 78. minuta. Chris Mavinga podrazil ve vápně loňského nejlepšího ligového střelce a kopala se penalta, s jejíž exekucí neměl jinak prakticky neviditelný Claudio Beauvue sebemenší potíž.

Mavinga mohl v závěru odčinit zaváhání, ale jeho hlavička nebyla přesná. A když pak Lopes na poslední chvíli zabránil balonu v cestě do sítě poté, co jej před ním tečoval spoluhráč Mapou Yanga M’Biwa, mohl se Olympique radovat z šesté výhry v tomto ročníku. Ohrozit jeho druhou příčku nyní můžou pouze OGC Nice a Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0:4

hlavně ne výbuch Lyon !

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele