36. kolo
09.05.2015 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

SM Caen - Olympique Lyon 3:0

Je rozhodnuto - titul poputuje na konci května do Paříže. Matematickou jistotou to sice ještě není, ale po prohře Lyonu na půdě Caen (0:3) jde už pouze o formalitu. Les Gones totiž ztrácí na celek z hlavního města dvě kola před koncem šest bodů, a to při horším skóre..

Mužem, který okradl Lyon o naději, se stal levý křídelník Nicolas Benezet, autor dvou branek; v tabulkách jej doplnil Sloan Privat. Caen se tak dokonale pomstilo za podzimní zápas, který Lyon opanoval stejným skóre. Svěřenci Huberta Fourniera padli poprvé po pěti kolech a nyní se budou soustředit na zajištění druhé příčky, znamenající automatický postup do skupiny Ligy mistrů; na tu si totiž stále může dělat zálusk nyní třetí Monaco.

Naopak Caen udělalo obrovský krok k záchraně, a nutno říct, že po zásluze - už v prvním dějství totiž bylo jasně lepším týmem, pokud nepočítáme ojedinělou střelu Alexandra Lacazetteho, s níž si poradil pozorný Rémy Vercoutre. Benezet byl nejaktivnějším mužem na hřišti, proto nepřekvapilo, když právě on ve 41. minutě otevřel skóre - jeho pas z levé strany nečekaně prolétl vápnem až k Anthony Lopesovi, který jej zkoprněle propustil do sítě mezi nohama.

Druhý jeho gól, vstřelený ještě před pauzou, však už lyonští fanoušci na smůlu svést nemohli. Naopak, Benezet naplno ukázal svůj talent, když převzal na hranici vápna míč od N'Gola Kantého, jedním dotekem jej zpracoval a vypálil nechytatelnou ránu k Lopesově bližší tyči.

Po změně stran se nicméně favorit osmělil a Vercoutre, nastupující proti svému bývalému klubu, musel dávat velký pozor, aby ubránil čisté konto; nepřišli si na něj Nabil Fékir ani střídající Mohamed Yattara. Lyon hrál ve druhém dějství viditelně lépe, jenže neefektivita a pozorné bránění nováčka jej nakonec dokonale frustrovaly, takže místo zdramatizování se diváci dočkali třetí branky v Lopesově síti. Portugalec sice ještě nejprve vychytal Kantého, v další akci však už neměl nárok, když Lemar narýsoval pas na zadní tyč a číhající Privat pohodlně doklepával do sítě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele