17. kolo
08.12.2013 17:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

SC Bastia - Olympique Lyon 1:3

Trápící se Lyon se stal vůbec prvním týmem v této sezóně, který oloupil o všechny body Stade Armand Cesari. Prožil jeden z nejlepších poločasů tohoto ročníku a dokázal se vzpamatovat po inkasování Raspentina ze 34. minuty. Po obrátce strhl vítězství na stranu hostů Lacazette, Benzia a Gomis.

Naposledy se v Bastii ze tří bodů radovalo loni Lille v rámci 33. kola. A že se na Korsice opravdu velmi těžko vyhrává, ukázali domácí už zkraje utkání. Raspentino, jenž se na trávník vrátil v minulém utkání proti Ajacciu, se v 10. minutě zbavil Umtitiho, dostal parádní pas od Romarica, jenom mu poté chybělo lepší zakončení.

Následně v posledních týdnech nejistá obrana OL málem inkasovala po další chybě. Koné byl tím, kdo hazardoval, a využít toho mohl Krasič, který naštěstí pro hosty mířil jen vedle. První branky se nakonec fanoušci dočkali jedenáct minut před přestávkou. Palmieri našel na zadní tyči Raspentina, jenž si s touhle šancí věděl rady.

Jakmile Bastia skórovala jako první, v posledních šesti případech vždy vyhrála. Jenže svěřenci Rémiho Gardeho nastoupili do druhého dějství jako vyměnění a nastartovali k obratu. Vyrovnání hodně pomohla chyba Cioniho, který nešťastně podklouzl, takže Lacazette situace využil a překonal brankáře Landreaua.

O tři minuty později se Olympique prosadil podruhé. Grénier vlétl neohroženě do šestnáctky, nacentroval na Benziu, jenž si na své konto připsal svou druhou trefu sezóny. Cioni mu přitom nechal hodně prostoru a po téhle hrubici již trávník hned opustil. Do hry se také o pár minut později dostal Gomis.

Ten hostům pojistil vítězství čtyři minuty před koncem, Bastia do té chvíle na jejich obranu nemohla najít absolutně recept. Grénier elegantní a hlavně chytrou patičkou poslal po levé straně Bedima, ten si seběhl k vápnu, odkud přihrál na svého spoluhráče, který si míč vyhodil do vzduchu a pak ho ihned poslal přesně pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele