15. kolo
01.12.2013 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 4:0

PSG odpovědělo na sobotní vítězství Lille ve Valenciennes naprosto stejnou notou a jeho náskok na druhé místo i po tomto zápase zůstává na čtyřech bodech. Lyon byl bez čerstvě zraněného Bafetimbiho Gomise v Parku princů směrem dopředu nicotný, domácí si naopak zápas užili se vším všudy a radovali se ze čtyř branek.

Hosté věděli, že v hlavním městě Francie bude velmi těžká pořízená. V ofenzívě se tentokráte objevil pouze osamocený Lacazette podporovaný zezadu Gourcuffem a Grénierem, OL však bez Gomise prostě tápal. Do hry nakonec od začátku přece jenom zasáhl i Samuel Umtiti, jehož start byl kvůli zranění rovněž nejistý.

Že by však zrovna jeho výkon v obraně pomohl týmu k lepšímu výsledku, to se říci rovněž nedá. Domácí zkrátka vlétli na svého soupeře se vší parádou. Verratti svým centrem nejprve našel Cavaniho, jehož akrobatické zakončení nakonec nenašlo svůj cíl. V 15. minutě se Cavani objevil v další skvělé možnosti.

Chvilku v šestnáctce váhal, co s míčem, až k němu přiběhl Koné a srazil ho k zemi. Domácí v tu chvíli spílali hlavnímu rozhodčímu Gautierovi, v tu chvíli se totiž asi penalta pískat měla. Olympique zahrozil v celém zápase prakticky z jedné šance. Lacazette se elegantně zbavil Thiaga Silvy i van der Wiela, k jeho smůle však trefil pouze břevno.

Cavani si na své konto připsal svůj premiérový desátý gól v Ligue 1 devět minut před přestávkou. Lucas z rohového kopu našel Argentince na bližší tyči a ten hlavou poslal PSG do vedení. O pět minut později už ke Cavanimu byl Gautier milostivější a zákrok gólmana Vercoutreho na jeho osobu tentokráte posoudil jako penaltový.

Míč si do bílého puntíku postavil Ibrahimovic a pokutový kop proměnil náramně. Tak trošku panenkovsky jen tak dloubl do míče, který ale na rozdíl od české legendy zamířil lechtivým obloučkem přesně do šibenice. Laurent Blanc se i přes velmi příznivý stav rozhodl stáhnout ze zálohy Mottu, jehož nahradil Matuidim.

I s ním Pařížané šlapali ve druhé půli na jedničku. Svého premiérového gólu v této sezóně se dočkal stoper Thiago Silva, jenž zužitkoval další Lucasův dobrý rohový kop dorážkou z blízkosti. Poslední zásah přidal znovu z penalty Ibrahimovic, kterého sedm minut před koncem fauloval ve vápně Umtiti.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 (3x Ibrakadabra - 2x Gomis )

Reagovat
tlaci

akorát, že Gomis nebude hrát - tip 2:0 Ibra, Marquinhos

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už 4:0, Paris letos finále LM

Reagovat
Pharrell

letos ne , no příští rok možná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele