35. kolo
27.04.2014 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - SC Bastia 4:1

Olympique Lyon zopakoval doma proti Bastii stejný výsledek, jako v rámci osmifinále Evropské ligy s Plzní.

Avšak svěřenci Dušana Uhrina mladšího v tom zápase určitě nezaostávali o tolik, aby odjížděli se čtyřbrankovým přídělem. Ostatně jak ukázala odveta na západě Čech, utkání ve Francii bylo jedno z těch, kdy jednomu týmu vyjde prakticky úplně všechno, na co sáhne. To proti Bastii byl sice výsledek stejný, ale samotný zápas docela jiný, neboť Lyon byl prostě od začátku lepším týmem.

Na levé straně obrané čtyřky celku ze Stade de Gerland předvádí v této sezoně velmi dobré výkony Henri Bedimo. A předvedl se i ve 14. minutě, když obešel Ryada Boudebouze a nacentroval přesně na hlavu Bafétimbiho Gomise, který se nemýlil a zaznamenal svou třináctou branku v sezoně - 1:0. Celkově to byla jeho 101. trefa v Ligue 1.

O deset minut později se Lyonu vyplatil záměr sázet na odchovance. Gomis vystřelil, Landreau vyrazil a Nabil Fekir doběhl - 2:0. Pak se po pěkné zpětné přihrávce Gomise netrefil mezi tři tyče kapitán Gonalons, načež se k přímému kopu překvapivě postavil mladík Fekir a jeho pokus musel brankář Bastie vyrazit nad břevno.

Hosté hrozili z protiútoků a po jednom z nich se mohl prosadit Gianni Bruno, jenže po centru Floriana Raspentina placírkou přestřelil. Dvě minuty po začátku druhé půle však jeho spoluhráči snížili. Anthony Lopes si při zahrávání rohového kopu nepočínal v brance Lyonu zrovna jistě, takže se balon dostal k Francoisi Modestovi, jenž jej ještě poslal lépe postavenému Brunovi, který už měl vcelku snadnou práci - 2:1.

Jenže, o pouhé tři minuty později kopal Fekir od rohového praporku na druhé straně a jím zahrávaná standardní situace znamenala po hlavičce obránce Bakary Koného třetí branku v síti Mickaëla Landreaua - 3:1. A aby toho nebylo málo, o patnáct minut později narazil Fekir Alexandru Lacazettovi, který se v této sezoně trefil v součtu všech soutěží už po dvaadvacáté. Lyon tedy nadále pronásleduje ASSE na čtvrté pozici, zatímco Bastia, pokud se chce dostat do horní poloviny tabulky, se bude muset příště více snažit. Zvláště, když se utká s Lille OSC.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele