22. kolo
26.01.2014 14:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Évian Thonon Gaillard 3:0

Lyon potvrdil, že má aktuálně výtečnou formu, a doma proti tápajícímu Évianu prodloužil sérii vítězství ve všech soutěžích už na šest utkání. Svěřenci Rémiho Gardeho stoupají tabulkou stále výše a reálně můžou pomýšlet opět na evropské poháry. Celkově už neprohráli v dvanácti utkáních v řadě.

Hosté nevstoupili do utkání úplně špatně, nicméně Angoulovo zakončení ze 12. minuty skončilo jen vedle brány. OL naopak na druhé straně skóroval z vůbec své první šance. Gomis se dostal po rohovém kopu k míči na hranici vápna, z otočky vypálil naslepo na Laquaitovu svatyni a střela skončila u jeho tyčky.

I nadále domácí pokračovali v aktivní hře, svého soupeře k míči často nepouštěli. Grenier ve 33. minutě vyslal parádní dělovku ze 35 metrů, kterou s potížemi likvidoval brankář Laquait. Do přestávky přece jenom Gardeho hoši přidali ještě jednu uklidňující branku. Klíčovou se přitom pro celý zápas stala 39. minuta.

Mensah totiž nebezpečně fauloval Gomise a od Chaprona inkasoval za svůj zákrok žlutou kartu. Neodpustil si ovšem počastovat hlavního rozhodčího nevybíravými výrazy, a tak po červené kartě musel jeho tým dohrávat o deseti. Chvilku na to bylo ještě hůř, Lacazette totiž krásným obloučkem rozvlnil síť.

I druhá půle jasně patřila domácím. Ačkoli Lacazette na hřišti nebyl tolik vidět, nakonec si připsal na své konto dvanáctou trefu v Ligue 1 čtvrthodiny před koncem, kdy zakončoval do prázdné branky akci Brianda, jenž postupoval sám na branku skoro od půlky hřiště a poté svému spoluhráči předložil snadnou přihrávku.

Další góly jinak mohly padat především v rozmezí mezi 65. a 72. minutou. Dvě dobré příležitosti promarnil Mvuemba, ani Briand se následně nedokázal prosadit. Výkon Évianu musíme pochopitelně hodnotit hodně negativně. Naposledy slavil senzační výhru v 16. kole proti PSG, na Stade de Gerland nepředvedl zhola nic.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele