4. kolo
31.08.2013 14:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Olympique Lyon 2:1

Krize Lyonu pokračuje - čtvrtou porážku v řadě si Gardeho svěřenci připsali v Évianu, který díky výhře 2:1 zaznamenal první tříbodový zisk sezony. Obě branky za vítěze vstřelil Kévin Bérigaud, který tak zatím dává zapomenout na Khelifu.

Po hladkém vypadnutí z Ligy mistrů s Realem Sociedad a domácí porážkou proti Remeši potřeboval Lyon v Savojsku pořádně zabrat, avšak hned úvod utkání nabídl pravý opak - Bérigaud se poprvé prosadil po pouhých osmi minutách hry. Ve 34. minutě už to bylo 2:0, a přestože se favoritovi podařilo po obrátce snížit prostřednictvím famózní dalekonosné rány Jordana Ferriho, následující platonický tlak vlastně k úspěchu vést ani nemohl.

Évian až dodneška nikdy v historii Lyon neporazil, ale tentokrát udělali domácí vše pro to, aby byla tato tradice prolomena. Dja Djédjého projektil sice ještě proletěl nad břevnem, nicméně z další akce už se urodilo; Barbosa zúročil svůj vynikající přehled na hřišti a vyslal do úniku Bérigauda, který propálil Lopese s patřičným sebevědomím.

Sám Barbosa mohl poté zvýšit vedení, když jej zpětnou přihrávkou na hranici vápna našel Wass; hostující gólman sice nebyl v ideální pozici, ale domácí kapitán placírkou zakončoval mimo. Další šanci Évianu zmařila lehká nepřesnost v souhře Dja Djédjého s Ehretem, avšak poté už se skóre zvyšovalo: Bérigaud využil laxního bránění Bakary Koného, vyměnil si míč s Wassem a pohodlně zasunul míč pod Lopesem do sítě.

Koné si trochu napravil reputaci, když zamezil Bérigaudovi v samostatném úniku (a tedy šanci na čistý hattrick); domácí gólman Laquaït byl do akce povolán poprvé až pár vteřin před poločasovým hvizdem, když vyrážel tečovaný pokus Nabila Fekira. Další mladíček, Ferri, však už úspěšný byl, a zaznamenal první gól ve svém jedenáctém ligovém utkání - podepsala se pod to výtečná střela z pětadvaceti metrů, která zapadla do brány mimo dosah Laquaïtových rukavic.

Lyon tak v této fázi mohl doufat ve vyrovnání, ale to by se museli hráči na hřišti jinak snažit - byl to naopak Évian, kdo se několikrát dostal blízko k navýšení skóre. V průběhu jediné minuty musel nejprve Lopes zasahovat proti Modou Sougouovi a poté pálil těsně vedle Bertoglio; na počátku obou akcí stály kupící se lapsy chybující lyonské defenzivy. Kdyby se Bertogliovi v nastaveném čase povedlo místo boční sítě trefit branku, bylo by to pro Évian jedině zasloužené.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bafpasak

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem na to zvědav bez Yoann Gourcuff a Clément Grenier

Reagovat
hradec

ETG 1:1 OL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele