13. kolo
10.11.2013 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 1:2

O vítězi prestižního Derby du Rhône se rozhodlo až v nastavení. A znovu se radovali Lyonští, kteří v Saint-Étienne neprohráli už skoro dvacet let!

Už ve druhé minutě mohl domácí poslat do vedení bývalý hráč Olympiku Lyon. François Clerc s ním slavil tři tituly a snad ze solidarity k někdejšímu zaměstnavateli netrefil z dobré pozice branku. Kdyby padl takto brzký gól, kdo ví, jak by se zápas nadále vyvíjel. Nestalo se, a tak jediným střelcem mezi tři tyče byl v úvodu zápasu špílmachr hostí Clément Greniér, kterému ovšem mohl brankář Ruffier za nemastnou, neslanou navštívenku klidně poděkovat.

Bezprostředně po změně stran udeřili Les Gones. Henri Bedimo centroval z levé strany do vápna, kde se do balonu hlavou opřel Bafétimbi Gomis. Ruffier balon vyrazil, ale než jej stačil Moustapha Bayal odkopnout, přiletěl Alexandre Lacazette a zavěsil pod víko - 0:1. V 65. minutě si ovšem zacentroval do vápna, také z levé strany, Faouzi Ghoulam. Přetažený centr nepřesvědčivě odhlavičkovával Bedimo, díky čemuž se jej na malém vápně ujal Romain Hamouma, jehož pěkné nůžky sice postrádaly razanci, ale nechyběla jim přesnost, díky čemuž míč zapadl přesně k pravé tyči Gorgelinovy branky a Les Verts vyrovnali - 1:1.

Mladý brankář následně podběhl Gradelův roh, ovšem Brandão nemířil přesně. Gradel to pak zkoušel sám tvrdou ranou k bližší tyči, ale Gorgelin předvedl výborný reflexivní zákrok. Zanedlouho však jen sledoval, kterak se Perrinova hlavička snáší na břevno. Tento moment by se dal z pohledu domácích označit za rozhodující.

Když už pomalu vypršelo nastavení a většina hráčů byla již spokojena s remízou, nechal se Gradel nachytat na čitelnou přešlapovačku Yoanna Gourcuffa, jehož centr zužitkoval Jimmy Briand tak, že svou hlavičku poslal přesně k pravé tyči. Oba tito hráči, kteří se podepsali pod rozhodující moment utkání, přitom shodně přišli na trávník až v 71. minutě. Lyon se tedy po delší době znovu posunul (konkrétně o dvě místa) před ASSE, které je nyní deváté.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady lyon ztratí další body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tady Lyon, který si převážně narozdíl od PSG vychovává své hráče získal 3 body.. Ukázali svou sílu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že jí ukázali poprví

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele