11. kolo
04.11.2012 17:00 CET
5 : 2
(2:2)

Reportáž

Olympique Lyon - SC Bastia 5:2

Sedm gólů, sedm různých střelců, tři pokutové kopy a dvě červené karty - to je výčet toho nejdůležitějšího ze souboje Lyonu s Bastií, který skončil divokým vítězství Les Gones 5:2. Po dlouhém zranění se v jejich sestavě objevil i Yoann Gourcuff, který nepředvedl špatný výkon, branky se ale nedočkal.

Domácí se ujali vedení už po pěti minutách hry. Centr Gourcuffa našel v malém vápně hlavičku nabíhajícího Lovrena, jehož skvěle vychytal brankář Novaes, s dorážkou Gonalonse si už však neporadil. O pár chvil později Gourcuff vyslal Lacazetteho, s jeho šancí si ovšem tentokráte Novaes poradil.

Poté se do dobrých příležitostí dostali hostující Modeste s Khazrim, nebyli ovšem úspěšní. A naopak ve 26. minutě Lyon přidal druhou branku zásluhou Lacazetteho, který překonal Novaese krásným lobem. Bastia záhy snížila stav, jakmile Khazri dokázal využít nedůrazu obránce Lovrena.

O čtyři minuty později to nevypadalo s OL úplně nejlépe - nejenže během krátké chvíle přišel o pohodlný náskok, ale také o vyloučeného Lovrena, který ve vápně zatáhl za záchranou brzdu a podrazil Thauvina, a nařízený pokutový kop proměnil Rothen. Do přestávky ještě stačil napálit břevno Gourcuff.

Skórovat mohl ještě Gomis po Réveilléreho centru, v koncovce ovšem nebyl úspěšný. Na začátku druhé půle vystrčil růžky Khazri, nicméně jeho střelu mu zablokoval Koné, brankář Vercoutre pak zlikvidoval pokus Modesteho. Byli to ale nakonec domácí, kdo vsítili již pátý gól v utkání.

Harek srazil v 55. minutě v šestnáctce Malbranqueho, obdržel od sudího Fautrela druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy. Z penalty pak přesně zacílil Lisandro López. Novaes poté musel zasahovat proti aktivnímu Gourcuffovi, v samotném závěru nakonec inkasoval ještě dvakrát.

Nejprve spolu hezky zakombinovali Gourcuff s Fofanou, následně Malbranque vybídl pěkným způsobem Brianda, jenž pojistil svému týmu tři body. Definitivní tečku za utkáním udělal Malbranque, který za faul Yatabarého na Gourcuffa rozehrával už třetí penaltu a jako exekutor se nemýlil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Langi

3:0

Reagovat
Veselac

1:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele