36. kolo
12.05.2013 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 0:1

Pařížský tým může konečně slavit titul! Kýženou první příčku s dostatečným náskokem mu v neděli večer zajistila jediná branka Jérémyho Meneze. Jedná se o titul získaný po velmi dlouhé odmlce - již od roku 1994 čeká Parc des Princes na slávu.

Po dnešním večeru se konečně mnohamilionové investice vrátily - hvězdami nabitý kádr dokázal porazit konkurenci mezi francouzskou elitou a do města milenců opět přinesl titul. Druhá Marseille přeci jen nedokázala dostihnout svého soupeře a dvě kola před koncem na Pařížany ztrácí sedm bodů.

Jedná se o první titul pařížského klubu pod nadvládou katarského vlastníka, který do klubových pokladen nastřádal neuvěřitelných 250 milionů liber! Mohutné investice se začínají vracet. Po účinkování v Lize mistrů nyní nastupuje další výkřik radosti - Ancelottiho muži získali svůj třetí titul.

Jako první zahrozili domácí Les Gones, na přetažený centr si nebezpečně nabíhal Bafetimbi Gomis, ale nakonec na něj nedosáhl. Brankář Douchez tak mohl v klidu odkopávat od vlastní brány. Práci měl také jeho konkurent v bráně soupeře, mladý gólman Anthony Lopes. Ten muse rychle zasahovat proti pokusu Zlatana Ibrahimoviće.

Jako aktivnější celek se rozhodně jevili domácí, minimálně v úvodu utkání. Spolupráce Arnolda Mvuemby s Yassinem Benziou vedla k tvrdé ráně druhého jmenovaného. S ní si ale Douchez poradil, stejně jako s nepříjemným projektilem po přímém volném kopu Clementa Greniera. PSG hodně spoléhalo na rychlé nohy Jérémyho Meneze, který přitančil s nebezpečným útokem. Brankář Lopes jej ale dokázal zastavit.

Ne tak již ve druhém poločase, kdy se míč od Thiaga Motty dostal k Ibrahimovićovi, jenž si poradil s protihráčem a našel Meneze. Bývalý hráč AS Řím přesně zamířil a míč poslal k tyči - Lopes neměl nárok dostihnout tuto ránu a kapituloval. Na Stade de Gerland propuklo v sektoru hostí velké nadšení.

Hra PSG se uklidnila, jednogólové vedení bylo více než dostačující. Přesto Menez hrozil ještě dvakrát. Nejprve po straně unikl stínujícímu obránci a poslal míč před vápno. Tam si naběhl Javier Pastore a jen výtečný zákrok brankáře Lopese zabránil Argentinci skórovat. A ještě jednou Menez, pár minut před koncem se prosmýkl do pokutového území a tvrdě vypálil, jeho střela z úhlu ale skončila v náručí Anthonyho Lopese.

Závěrečný hvizd sudího Lannoye tak odstartoval mohutné oslavy hostí, kteří se dočkali titulu. Domácí tým je v tuto chvíli stále třetí, již se ale ohlíží přes rameno.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Langi

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

juchůůů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele