3. kolo
24.08.2012 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Olympique Lyon 1:1

Blízko blamáži byl věhlasný Lyon, který na půdě Évianu prohrával 0:1 a nakonec ho vysvobodila až trefa střídajícího Michela Bastose; pouhý bod z Annecy je pro ambiciózní celek každopádně neúspěchem.

Pro Les Gones to zároveň znamenalo ukončení stoprocentní bilance, která tak byla utnuta dřív, než se stačila vůbec pořádně rozjet. Sedmý bod ze tří zápasů nicméně posouvá Gardeho svěřence do čela tabulky, kde budou nyní čekat na odpovědi od Marseille, Bastie a Bordeaux; Évian zaznamenal vůbec první bod a vyšplhal se ze sestupových pozic na průběžné 15. místo.

Skóre zápasu otevřel domácí veterán Cédric Barbosa, který proměněným brejkem opět ukázal svoji důležitost pro tým; Bastos vyrovnával 17 minut před koncem z přímého kopu.

Évian rozhodně nezačal nijak poraženecky a snahu o rehabilitaci před vlastním publikem odstartoval Daniel Wass, který brzy po začátku utkání založil první útok. Jeho přihrávku převzal Ali M'Madi a vystřelil; k následnému rohu se postavil Cédric Cambon, Wass jeho centr tečoval přesně do cesty Yannicku Sagbovi a jeho ránu z voleje musel pohotovým zákrokem likvidovat Lloris.

Největší hrozbu Lyonu doposud představoval Bafétimbi Gomis, a mladý forvard pokračoval ve stejném duchu i dnes. Jeho zpracování Briandovy přihrávky i následné obehrání Angouly byly ukázkové, nicméně v cestě za třetím gólem z třetího zápasu stál gólman Bertrand Laquaït, který si s lobovanou střelou dokázal poradit.

Bez Gomise by byl Lyon skutečně bezzubý. Bývalý forvard St. Étienne se opět ukázal krátce po přestávce, kdy opět obešel Angoulu a tentokrát dokonce Laquaita překonal, jenže nakonec pálil vedle. Také na druhé straně došlo k opakování souboje z první půle, a také zde skončilo týmž výsledkem: Sagbo si na pozorného Llorise opět nepřišel.

Reprezentační gólman však nakonec kapituloval. Sagbo se tentokrát převtělil do role nahrávače, nabil Barbosovi, který si míč zpracoval na hrudi a neomylně vypálil mimo Llorisův dosah - 1:0.

Rémi Garde následně poslal na hřiště hvězdné duo Lopez - Bastos, a to se ukázalo jako správný krok. Brazilský křídelník, jehož budoucnost v klubu zůstává nejistá, se prosadil téměř okamžitě, ale napoprvé ještě Laquait odolal. Na perfektní přímý kop, který uchránil Lyon od blamáže, však už byl krátký - 1:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon ma dobrou formu a na Evian umi... 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

no tak 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Puel?

Reagovat
smazaný uživatel

Puel?

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
Kongo

Evián má spoustu důležitých ztrát.Tým před seznou opustilo řadu opor.ETG budou mít letos problém se záchranou.ETG - Lyon 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusni primak od Bastose, nasel skvele diru ve zdi a posadil k tyci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele