19. kolo
21.12.2011 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Valenciennes překvapivě porazilo Lyon

Lyon překvapivě ztratil všechny body na hřišti letos podprůměrného Valenciennes. Utkání rozhodl jedinou trefou hostující Aly Cissokho, který se ale k naneštěstí pro lyonské příznivce trefil do vlastní sítě.

Skončila tak čtyřzápasová šňůra vítězství Lyonu, sedminásobný francouzský šampion přezimuje po nepovedeném posledním podzimním představení na čtvrté pozici, z které ztrácí na vedoucí Paris Saint-Germain pět bodů. Naproti tomu nálada ve Valenciennes je nyní jistojistě skvělá, nejen, že si tým připsal cenný skalp jednoho z nejsilnějších francouzských týmů a zvítězil doma potřetí v řadě, tři získané body mu navíc pomohly k odchodu ze sestupového pásma. Na to má nyní z třinácté pozice dvoubodový náskok.

Valenciennes vstoupilo do dnešního utkání lépe než jeho věhlasnější soupeř a již po čtyřech minutách se ocitlo velice blízko skórování. Vincent Aboubakar poslal míč na Gaela Danice, tomu se ale nepodařilo - přestože stál v pokutovém území zcela osamocen a před sebou měl pouze gólmana Llorise - úvodní branku vstřelit. Jeho rána skončila vedle soupeřovy klece.

Danic se v další stoprocentní příležitosti ocitl minutu nato. A i tuto šanci mu připravil mladý útočník Aboubakar. Tentokrát již Danic mířil o něco lépe, ani tentokrát to ale k přímému ohrožení branky nevedlo. Míč se stočil těsně vedle tyče. Hosté poprvé zahrozili až v minutě 23. Kdo jiný to mohl být než kanonýr Lisandro López. Ani jemu se ale letos příliš nedaří, jeho jedovka skončila pouze v rukavicích připraveného Nicolase Penneteaua.

O pět minut později již přišla úvodní - a jak se později ukázalo také poslední - branka zápasu. Kadir napálil svůj přímý kop do pokutového území, tam se měl míč stát lehkou kořistí pro útočníka Gomise. Ten ale balon nakopl tak nešťastně, že se od postávajícího Cissokha odrazil přímo za nic netušícího Llorise - 1:0.

VA se mohlo navýšení náskoku dočkat ještě před koncem první půle. To by ale Danic musel se svými gólovými příležitostmi nakládat o něco lépe. Tentokrát mu v cestě stál obránce Cris, jenž musel být krátce po tomto nastřelení vystřídán kvůli problému se stehnem. Po změně stran chtěl svůj omyl z první půle odčinit Gomis, ten přesprintoval hřiště až k soupeřovu pokutovému území, svou nahrávkou oslovil nabíhajícího Lacazetteho. Jeho rána ale byla zblokována a skončila v zámezí.

I nadále ale zůstávali aktivnější domácí. V bráně Lyonu měl co dělat Lloris, ten si tentokrát poradil s ranou Aboubakara, jemuž do solidní pozice nahrál Danic, následně Kadirův přímý kop přelétl až do fanouškovských sektorů. V posledních minutách se domácí rozhodli již své hubené vítězství pouze bránit a málem se jim to vymstilo.

Lisandro totiž svou povedenou dělovkou napálil břevno Pennetauovy branky, zatímco Lacazetteho v nastaveném čase vychytal právě gólman Valenciennes.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele