17. kolo
10.12.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - Montpellier HSC 1:0

Překvapení se zrodilo na severu Francie, když Valenciennes porazilo nejtěsnějším rozdílem vedoucí Montpellier a zdramatizovalo tak boj o příčky nejvyšší, neboť Pařížané svůj zápas vyhráli a dorovnali tak HSC na šestatřiceti bodech na čele tabulky.

Utkání nabídlo dynamický fotbal s několika dobrými šancemi v prvním poločase. John Utaka v netradiční roli nahrávače hledal (a našel) Geoffrey Dernise ve vynikající pozici; záložník hostí, nikým neatakován uprostřed vápna, však nedokázal dostatečně sklopit svoji hlavičku a přestřelil břevno Penneteauovy brány.

Na druhé straně se o vedoucí gól pokoušel Gaël Danic, jehož pumelice z přímého kopu skončila až v Jourdrenově náručí. Domácí se následně ve 34. minutě dostali velmi blízko ke skórování; Kadir totiž milimetrovým centrem našel Rémiho Gomise, hlavička senegalského záložníka překonala brankáře Jourdrena, ale do brány se nakonec těsně nevešla.

Do druhého poločasu tak týmy nastupovaly za bezbrankového stavu, který ovšem platil sotva minutu. Hráči se ještě ani pořádně nerozběhali a Valenciennes už vedlo; David Ducourtioux vypálil z dobrých třiceti metrů a Jourdren, místo aby střelu bezpečně ukryl v náručí, míč pouze vyrazil. Velmi ojedinělé chyby hostující gólmana tak využil Kadir, před kterým zívala prázdná brána - 1:0.

Jourdren alespoň částečně vynahradil své zaváhání o chvíli později, kdy ho prověřoval znovu Kadir, leč neúspěšně. Domácí následně pokračovali v tlaku; mladičký kamerunský forvard Vincent Aboubakar však svým volejem přestřelil bránu. Na druhé straně zahrozil dalekonosným projektilem Jamel Saïhi, ale brankář Penneteau ve spolupráci s Danicem odvrátil míč na roh, ze kterého se dostal do dobré šance Dernis, ale domácí strážce svatyně předvedl dobrý reflexivní zákrok.

A byl to právě Penneteau, kdo měl v zápase poslední slovo. Montpellier měl obrovskou šanci na vyrovnání už ve čtvrté minutě nastaveného času, když se k odraženému míči dostal Utaka a nemilosrdně vypálil, ale perfektní práce odchovance Bastie udržela všechny tři body doma.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Oba vstřelí gol

Reagovat
smazaný uživatel

Montpelier hraje nejlepsi fotbal ve sve historii. 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele