32. kolo
15.04.2012 17:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Valenciennes FC - Évian Thonon Gaillard 0:3

Až nečekaně snadno si nováček Ligue 1 z Évianu poradil na půdě Valenciennes a získal možná klíčové tři body v rozřešení otázky sestupu. Byť zbývá do konce sezóny ještě šest kol, náskok devíti bodů by mu měl již zajistit pohodlnou záchranu. Domácím se zápas vůbec nevydařil a po dvou vítězstvích na vlastním hřišti zaznamenávají krutou porážku.

Évian jasně ovládl celou první půli. Už zkraje zápasu však na druhé straně pálil nebezpečně hlavou Aboubakar, zamířil ovšem v tomto případě vedle. Podstatně blíže byl vstřelení gólu ve 26. minutě hostující Polusen, toho však dokázal zlikvidovat brankář Penneteau. Ten nakonec musel lovit míč ze své sítě o pár minut později.

Kahlenberg si v tomhle momentě připsal asistenci, jakmile Khelifa přesně zacílil a načal po půlhodině hry účet. O pět minut později přitom VA prohrávalo už o dvě branky. Hostující brankář Andersen skvěle vyslal do běhu spoluhráče Bérigauda, který navíc utekl dvěma svým strážcům a Penneteaua pravačkou překonal podruhé.

Definitivní tečku za úspěšnou první pětačtyřicetiminutovkou udělal ve 44. minutě Sagbo. Ducourtioux ve vápně hrál rukou, za což se kopala správně nařízená penalta, kterou évianský forvard s přehledem proměnil. Poslal Penneteaua na druhou stranu a v klidu skóroval. Ani po přestávce se domácí nijak nezlepšili.

Z průběžné porážky byli tak trochu v šoku, a tak se proti nim na výlet vydali Sagbo, Kahlenberg nebo Rabiu. Všechny jejich šance musel vychytat až Penneteau. Až v závěru si Valenciennes přece jenom něco vytvořilo. Nicméně Aboubakar v 72. minutě nejprve přestřelil bránu a poté v 86. minutě nevyzrál na skvělého Andersena.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele