23. kolo
11.02.2012 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - AS Nancy-Lorraine 1:0

Valenciennes pokračuje ve zlepšených výkonech a nadále uniká sestupové hrozbě. Dnes totiž gólem z nastaveného času porazilo podobně ohrožené Nancy.

Nutno říci, že ač těsné, bylo vítězství VAFC naprosto zasloužené. Severofrancouzský klub svého soupeře jasně přehrál a Samassova trefa tak udělala spravedlivou tečku za důležitým utkáním. Domácím se předtím podařilo trefit spojnici a hodně zvednou kredit brankáře Nancy Guye N'Dy Assembého.

Va'nnes začalo lépe a už ve 13. minutě se do dobré šance propracoval Gil. Foued Kadir rozehrál přímý kop, který obrana hostů nedokázala ideálně ubránit, a brazilský obránce napálil odražený míč do tyče. Po zbytek prvního poločasu se však prakticky nic zajímavého nedělo; pouze Kadir se převtělil z role nahrávače do střelce a přestřelil Assembého klec po Danicově centru.

Po obrátce však domácí najeli na vyšší obrátky a v pokutovém území Lorraine začalo být pořádně horko. První hrozbu zaznamenali Vincent Aboubakar s Rudy Materem, jejich šance však byly zažehnány pohotovými zákroky Assembého a stopera Andrého Luize.

Největší šanci Fernandezova týmu zaznamenal Lossémy Karaboué; mladý křídelník pálil několik decimetrů nad Penneteauovo břevno. To je mimochodem docela pěkná ukázka toho, jak nebezpečné Nancy ve Valenciennes bylo...

Jinak se ale hrálo podle domácích not. Papé Abdou Camara trefil pouze boční síť, a kamerunský strážce hostující brány se skvěle vyznamenal proti střele Aboubakara, kterou vytáhl do bezpečí konečky prstů. Aboubakar, Assembého krajan, byl nejaktivnějším hráčem zápasu, což ukázal o chvíli později, kdy obehrál jak brankáře, tak Andrého Luize, ale míč nakonec vykopl v posledním okamžiku z brankové čáry Haidara.

Nakonec se ale Va'nnes přece jen zaslouženě radovalo. Mathieu Dossevi obehrál váhajícího Joëla Samiho a přihrál do šance Samassovi, který se už nemýlil.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele