18. kolo
17.12.2011 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Évian Thonon Gaillard 2:1

Olympique Lyon zůstává nadále v kontaktu se špičkou, na domácím stánku Stade Gerland totiž porazil 2:1 fotbalisty Evianu. Rozhodující trefu zajistil dvacet minut před koncem útočník Lisandro López.

Favorizovaný Lyon měl dle očekávání první šanci zápasu, centr Réveilléreho zasáhl hlavou Lisandro López a mířil pouze do prostoru, který střežil brankář Andersen. Ve 35. minutě už se Evian neubránil, Alexandre Lacazette si dělal tak dlouho prostor ke střele, až se mu to podařilo, střelou na vzdálenější tyč sice trefil brankovou konstrukci, nicméně dorážející Jimmy Briand poslal Les Gones do vedení - 1:0 pro Olympique Lyon. Každopádně ani ne za deset minut bylo srovnáno, Yannick Sagbo po parádní přihrávce spoluhráče postupoval sám na Llorise a střelou mezi nohy srovnal na 1:1. Stejným výsledkem i první poločas skončil.

Ve druhém dějství byl Lyon rozhodnut, že převrátí vedení opět na svojí stranu. Po centru Kallstroma málem skóroval Kone, chyběl mu opravdu kousek. Velkou šanci měl i Lisandro López, jeho střelu brankář Andersen vyrazil nohou. Na druhé straně sehrálo svojí roli štěstí, to když Khalifa orazítkoval břevno.

Lyon tuto nevyužitou šanci potrestal v 71. minutě, nedorozumění po centrovaném míči mezi brankářem Andersenem a obráncem využil hlavičkující Lisandro López a bylo to 2:1 pro Olympique Lyon. Tím utkání neskončilo, tři minuty před koncem šel nevybíravým skluzem do souboje Grenier a ačkoliv soupeře nezasáhl, rozhodčí mu správně udělil rovnou červenou kartu. Evian měl tedy v samotném závěru možnost přesilovky, tu ale nedokázal využít a navíc v nastaveném čase vyrovnal počet sil na hřišti vyloučený Ehret, který rozhodil Gomise, jenž ale v tu chvíli postupoval sám na brankáře. Co je však podstatnější, další gól nepadl a Lyon zvítězil 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Papírově by to měla být jednička, ale ta francouzská liga je tak nevyzpytatelná Tip:3.1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2....mozna 4:2

Reagovat
klvana

Chjo, zase chyba v nadpisu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele