12. kolo
29.10.2011 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 2:0

Alpské derby mezi Lyonem a St. Étienne vyznělo lépe pro svěřence trenéra Rémiho Gardeho, kteří i v oslabení dokázali skolit Les Verts 2:0. Hostující celek na Stade de Gerland nepředvedl žádný oslnivý výkon, byť OL hrál prakticky celý druhý poločas o deseti. A tak ASSE ztrestal díky Briandovi a Gourcuffovi v posledních osmi minutách hry.

Jako to v utkáních těchto dvou celků bývá, St. Étienne neodehrálo v první půli s Lyonem vůbec špatnou partii. A už v 8. minutě svého soupeře tvrdě pozdravilo, Aubameyang však z vyložené pozice napálil jen tyčku. Domácí měli velkou šanci v prvním poločase až ve 34. minutě, Lacazette našel svým centrem Gomise, ten ale z první minul bránu.

Minutu před obrátkou zahrozil ještě lyonský záložník Gourcuff, který z přímého kopu míč mezi tři tyče nezakroutil a pouze přestřelil. Druhé dějství se pro domácí nevyvíjelo vůbec dobře. V 52. minutě šli do deseti hráčů, když Dabo nebezpečným způsobem fauloval Nicolitu a za svůj zákrok uviděl přímou červenou kartu.

I tak ale OL v oslabení nehrál vůbec špatný fotbal. Právě naopak ho to spíše nakoplo k větším ofenzivním choutkám. Gólman Ruffier si musel poradit s pokusem Brianda a v 82. minutě lyonský forvard k překvapení všech otevřel skóre utkání. Gourcuff z rohového kopu poslal balón na hlavu Brianda, který i s pomocí teče obránce Ebonda zacílil.

ASSE se probudilo a dvě minuty na to spálil velkou možnost Aubameyang, avšak výtečně mu jeho střelu vychytal brankář Lloris. Hostům se nakonec nevyplatila malá útočná snaha, i když si uvědomovali skutečnost, že jsou v přesile, a v 90. minutě jim ještě uštědřil jednu ránu Gourcuff, který využil chyby Paulaa a Ruffier kapituloval podruhé.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Veselac

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tezkej zapas ....10........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele