10. kolo
15.10.2011 19:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Lyon s jistotou přehrál Nancy

Lyon odčinil prohru z minulého kola s Paris SG a v dnešním jednoznačném duelu si poradil s Nancy 3:1. Dvě branky vstřelil Michel Bastos, třetí si připsal Bafe Gomis. Za hosty se až v závěru trefil Jo-Gook Jung.

Lyon se tak bodově dotáhl na první Paris Saint-Germain, které má ale stále ještě zítřejší utkání s Ajacciem k dobru. Lepší skóre má momentálně i druhý Montpellier. Naopak Nancy čeká pod novým trenérem stále na první ligové vítězství a s pěti body mu i nadále patří poslední příčka. Z té ztrácí na sedmnácté Bordeaux tři body.

První příležitost si les Gones vytvořili již ve čtvrté minutě. Dobrou práci ve středu pole odvedl Clément Grénier, jenž následně i oslovil nabíhajícího Michela Bastose. Brazilský záložník ale nakonec svou ránu napálil těsně vedle branky.

Stejný hráč se ale z branky mohl nakonec radovat po 25 minutách hry. Jeho levačka našla z přímého kopu přesně skulinku v postavené zdi hostujícího celku a brankář Damien Gregorini byl na pokus brazilského reprezentanta již krátký - 1:0.

Již o tři minuty později se skóre měnilo znovu, a kdo jiný mohl vstřelit branku, než dosud nejlepší střelec celé Ligue 1, Bafe Gomis? Ten si na pravé straně hřiště pěkně nahrál právě s Bastosem, ten mu poslal do vápna nadýchaný centr a francouzský reprezentant pohotovou akci zakončil hlavičkou z bezprostřední blízkosti přímo do sítě - 2:0.

Po půlhodině hry bylo po zápase. Reynald Lemaitre, který se do sestavy hostujícího celku vrátil po dvouměsíčním zranění, skolil v pokutovém území aktivního Clémenta Gréniera a nařízenou penaltu bez větších problémů již dokázal proměnit Michel Bastos - 3:0.

Ještě v průběhu prvního poločasu se na hřišti vůbec poprvé v této sezoně objevil klíčový záložník Lyonu - Yoann Gourcuff. Ten se také málem zapsal mezi střelce dnešního utkání, jeho pokus z dvaceti metrů z 55. minuty ale nakonec skončil jenom těsně vedle Gregoriniho branky.

Nancy si nechalo své trumfy až do poslední desetiminutovky. Nejdříve mohl vše ještě zdramatizovat André Luiz, jehož v pokutovém území fauloval kapitán domácích Cris a sudí znovu odpískal pokutový kop, sám postižený ale proti Vercoutrovi neuspěl. Tři minuty před koncem se prosadil alespoň korejský útočník Jo-Gook Jung, jehož pokus by nezastavil snad ani Hugo Lloris v nejlepší formě - 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gourcuff se vrací do sestavy!!!

3-0 (Gomis,Bastos,Gourcuff)

Reagovat
klvana

Lyon razí v plné polní na AUXERRE ???

Reagovat
sajty

nevim jak na Auxerre,ale na Nancy ne.stale nam chybi Lisandro

Reagovat
sajty

to mela byt reakce na predchozi prispevek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele