16. kolo
03.12.2011 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Évian využil početní převahy a porazil Valenciennes 2:1

Laciné vyloučení Isimita Mirina již ze čtrnácté minuty rozhodně ovlivnilo utkání mezi Évianem a Valenciennes. Domácí dokázali svou početní převahu - i přes poměrně silný odboj soupeře - nakonec využít a připsali si další veledůležité tři body.

Évian tak potvrdil, že se mu před vlastními fanoušky daří, když zvítězil již ve svém třetím domácím utkání v řadě. Plný bodový zisk pomohl nováčkovi k postupu o dvě příčky, nyní se vyhřívá jediné místo za první desítkou. Naproti tomu Valenciennes zůstává na nepříjemném, sedmnáctém místě, z kterého ho ale zítra do sestupových vod mohou odstrčit jak Nancy, tak Nice.

Hosté přitom vstoupili do utkání brilantně a mohli se rychle ujmout vedení. Rohový kop Foueda Kadira z deváté minuty si málem do vlastní sítě srazil obránce Fabrice Ehret, gólman Stephan Andersen ale předvedl skvělý reflexivní zákrok a míč nakonec z brankové čáry vyrazil.

Vše se ve zlé obrátilo po čtvrthodině hry. Isimat Mirin srazil nevybíravým zákrokem Yannicka Sagba a rozhodčí neváhal ukázat červený kartonek. Úvodní branka přišla o deset minut později. Saber Khelifa si na levé straně poradil s Gilem, následně nahrál do pokutového území Barbosovi, ten prodloužil na Sorina a zkušený záložník poslal míč z voleje do sítě - 1:0.

Na rozdíl dvou branek upravil skóre zhruba po půlhodině hry Cedric Barbosa. Asistent u první branky si na levém křídle několikrát hezky nahrál s útočníkem Sagbem a následnou střelou přechytračil brankáře Nicolase Penneteaua - 2:0.

Nejblíže kontaktní brance byl šest minut před koncem úvodního dějství Gaël Danic, jeho pokus z dvaceti metrů ale zamířil těsně vedle branky. Évian využíval své přesilovky především po změně stran, v hlavní roli byl tentokrát Brice Dja Djedje. Tomu nejdříve zabránil ve skórování Penneteau poté, co si mladý záložník pohrál s obranou hostů, následně poslal pěkný centr na Khelifu, jemuž ale do střely vstoupil bránící Vincent Aboubakar.

A přestože Valenciennes byl bezzubé a v útoku se nedokázalo prosadit, nakonec si připsalo také po jednom zářezu. Unikajícího Danice srazil v pokutovém území Guillaume Rippert a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil sám postižený, jenž v 85. minutě tvrdou střelou přímo doprostřed branky upravil na 2:1.

Hosté se málem dočkali i bodového přídělu, povedený pokus Aboubakara ale naštěstí pro nováčka skončil vedle tří tyčí.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

domaci neprohraji.......1:1 pripadne 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele