11. kolo
22.10.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Valenciennes FC 1:0

St.Étienne ani tentokrát svého soupeře z řad outsiderů nezničilo, ale stejně jako v minulém kole proti Évianu, podařilo se Les Verts i tentokrát vyhrát jednobrankovým rozdílem. Ctí poraženým tak musí vzít za vděk Valenciennes, které se tak po nadějné šňůře výsledků vrací zlehka zpátky na zem k sestupovým starostem.

Pro hosty jde nicméně o poněkud nespravedlivý výsledek, neboť nebyli v zápase horším týmem, spíše naopak. Stéphanois, po dnešním výsledku osmé, už podruhé v řadě zachránil svojí brankou jinak sváteční střelec Laurent Batlles. Sanchezovi svěřenci zůstávají nebezpečně blízko ke dnu tabulky, se shodným počtem bodů jako Bordeaux.

První šanci zápasu měli domácí borci, jejichž nejlepší (a stále AC Milán formálně náležící) střelec Aubameyang na sebe vzal tentokrát roli asistenta; Kitambala místo střely našel nehlídaného Gradela a mladý záložník z Pobřeží slonoviny svojí hlavičkou pořádně vystrašil fanoušky hostů, Nicolas Penneteau se musel vytasit s excelentním reflexním zákrokem. Valenciennes odpovědělo odvážným lobem Foueda Kadira, který ale společně s Ruffierem přeloboval i branku. Druhý pěkný pokus hostů v první půli skončil inicioval Aboubakar, jehož přihrávku Ruffier podcenil a dovolil Danicovi sebrat mu míč a přihrát Kadirovi; bývalý monacký brankář se však stihl natáhnout pro míč dříve než tuniský záložník.

St.Étienne o své výhře rozhodlo v 50. minutě. Opět u toho byli Aubameyang s Gradelem, přičemž druhý jmenovaný zleva nacentroval na vzdálenější tyč a Batllesova hlava touto nabídkou nepohrdla - 1:0.

Valenciennes následně zvýšilo obrátky, ale vyrovnání a potvrzení vzestupné výsledkové série se už nedočkalo. Nepomohl k tomu ani Vincent Aboubakar; mladý kamerunský útočník ve svých šancích narážel buď na pozorného Ruffiera, nebo na nepřesně nastavená mířidla. Nejvíce domácím fanouškům zatrnulo v samém závěru zápasu, kdy nikým nehlídaný Gil vystihl Gradelovu přihrávku a vypálil pravačkou z voleje přímo na Ruffiera; zvuk tyče, který se rozlehl stadionem Geoffroy-Gouchard, se však ukázal být zvukem nejtěsnějšího vítězství.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oba tymy jsou vyrovnane..takze remiza...

Reagovat
Veselac

X...2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele