7. kolo
21.09.2011 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Valenciennes FC 1:1

1:1. To je výsledek, na který si fanoušci Nancy chtě nechtě musejí začít zvykat. Nový trenér jejich týmu totiž občas působí dojmem, že jinak ukončovat utkání ani neumí; kouzlo 1:1 se projevilo zejména ve chvíli, kdy lépe hrající a tlačící Valenciennes ostřelovalo brankovou konstrukci domácího Guye N'Dy Assembého.

Nancy tak stále čeká na první ligové vítězství. To se přitom zdálo být blízko poté, co se krátce po začátku utkání trefil Benjamin Moukandjo; z Monaka zapůjčený forvard se však hrdinou utkání nestal. Šanci mu zmařil náhradník Renaud Cohade, který v samém závěru zápasu vyrovnal a potvrdil tak vcelku očekávanou dělbu bodů.

Hosté přijeli na Stade Marcel Picot nutně povzbuzeni drtivou výhrou 4:0 nad Dijonem, a vzrůstající forma Sanchezových mužů byla vidět i dnes. Přesto se však do první vážnější akce dostali domácí Lorraine, a hned šlo o akci gólovou; největší podíl měl letos skvělý Loties, který projevil dobré čtení hry, když včas zachytil špatně rozehraný přímý kop Valenciennes na vlastní polovině; jeho následná přihrávka pak nalezla Moukandja, který zblízka před Penneteauem nezaváhal - 1:0.

Zbytek prvního poločasu však už patřil Valenciennes. Smolařem utkání se stal Nam Tae-Hee - korejský ofenzivní záložník mohl několikrát vyrovnat, ale nakonec vždy odešel s nepořízenou. Ve 36. minutě zatočil pěknou střelu na Assembého bránu, ale ta těsně přelétla břevno; v nastaveném čase prvního poločasu se pak poprvé opřel rázně do tyče. A Namova exhibice bez výsledku pokračovala i po přestávce - v 58. minutě se po dobré kombinaci dostal k míči, vypálil a situaci musel zachraňovat až fantastický reflexní zákrok Assembého.

V 68. minutě se pak konstrukce za zády afrického brankáře rozezvonila podruhé; smolařem byl tentokrát loňský postrach soupeřů Grégory Pujol. Jeho tvrdá rána z hranice vápna pak divákům na Marcel Picot zněla v uších ještě nějakou dobu..

Už už se zdálo, že Nancy si své (dlužno říct, že nezasloužené) první vítězství vzít nakonec nenechá, když dostal trenér hostí Sanchez spásný nápad poslat na hřiště Cohadeho. Ten totiž po pouhých dvou minutách zanesl zmatek do vápna Nancy, které špatně uhlídalo situaci při rohovém kopu, a pravačkou k tyči nemilosrdně vyrovnal - 1:1.

S výsledkem pak už nic neudělalo ani vyloučení hostujícího Gomise po druhé žluté kartě v nastaveném čase. Nikoli překvapivá remíza však příliš mnoho neřeší ani pro jednoho z konkurentů.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domaci jeste nevyhrali,tak co jim doprat vyhru..trebas 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza 0:0 jako vysita.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele