8. kolo
02.10.2010 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Valenciennes FC - SM Caen 2:1

Valenciennes se v lize konečně probudilo k lepšímu výsledku. Po pěti neúspěšných pokusech o vítězství se červení konečně dočkali a díky brankám Pujola a Samassy se dočkali těsného vítězství 2:1 nad Caen. Za nováčka Ligue 1 se trefil kdo jiný než El Arabi.

SMC tak v lize prohrálo po třech utkáních s kladnými či neutrálními výsledky a v tabulce kleslo ze čtvrté pozice o dvě příčky. Radost tak může mít pouze Youssuf El Arabi, jenž vstřelil již svůj pátý ligový gól a je zatím druhým nejlepším střelcem Ligue 1. Naproti tomu VA se díky této výhře dostalo dostatečně daleko od sestupových pozic a ze šestnácté pozice se vyšvihlo až na dvanáctou. Pro VA je to teprve druhá výhra v této sezoně.

První vážnější šance přišla až ve 22. minutě a měl ji hostující El Arabi. Svůj dlouhý běh nakonec zakončil také střelou, narozdíl od hezkého sólového úniku se mu ale zakončení nevydařilo tak, jak by si představoval a střela skončila těsně vedle branky Nicolase Penneteaua.

Trvalo to necelou minutku a domácí se svým soupeřům odplatili za jejich zahozenou šanci. Znovu-uzdravený Remi Gomis poslal pěknou přihrávkou do úniku Ducourtiouxe, na jehož centr si naskočil Pujol a usměrnil míč do sítě. VA se ujalo ve 24. minutě vedení 1:0.

A netrvalo to dlouho a skóre se měnilo podruhé. Tentokrát se prosadil Pujolův parťák z útoku Samassa. Bývalý útočník Marseille využil zaváhání v obraně soupeře a zblízka prostřelil brankáře Thebauxe. Velikou práci na druhé brance odvedl záložník Rudy Mater.

Domácí byli dokonce blízko třetí branky. Volej Josého Saeze ale sedm minut před koncem prvního poločasu skončil pouze těsně vedle branky. Na druhé straně se v 63. minutě málem radoval Hamouma. Ten se obtočil kolem Matera, koncovka se mu ale nevydařila a donutila tak Penneteaua pouze k pěknému zákroku.

Nakonec se hosté snížení přeci jen dočkali. V 70. minutě se zcela osamocen na hrotu objevil El Arabi a nekompromisně zavěsil. Pro svého parťáka připravili gólovou příležitost Benjamin Nivet s Hamoumou - 2:1.

Caen ale v závěru žádný tlak nepředvedlo, naopak - blíže skórování mělo Valenciennes. Po kombinaci Matera, Pujola a Samassy se do zakončení prodral Ducortieux, jeho hlavičku ale Thebaux dokázal vyrazit.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele