2. kolo
14.08.2010 19:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Marseille znovu klopýtla. Ve Valenciennes padla 2:3

Marseille nezvládla již druhý zápas, ve kterém byla jasným favoritem. Po domácím zaváhání s Caen přišla ostuda číslo 2. Tři branky totiž obhájci titulu nasázeli borci z Valenciennes. Co naplat, že Marseille se prosadila dvakrát...

Tým okolo Mamadou Nianga tak již podruhé prohrál tím nejtěsnějším rozdílem. Nejdřív Stade Vélodrom vykradlo Caen, následně se l'OM nepodařilo zaváhání napravit ve Valenciennes. Pro červené se jedná o druhý solidní výsledek, v prvním kole remizovali na půdě Nice 0:0. V tabulce se nyní pohybují na druhé příčce, naopak Marseille je poslední bez bodu a záporným skóre 3:5.

Hosté jako by byli ovlivněni možným blížícím se přestupem svého kapitána Mamadoua Nianga do Fenerbahce. A právě Niang byl v úvodu zápasu považován za velikého spalovače šancí. Z deseti metrů hlavičkoval v pokutovém území zcela sám. Minul. Čtyři minuty před koncem poločasu se dokonce objevil sám před brankářem - ale ani tentokrát si neporadil a branku netrefil.

Valenciennes mělo sice v první půli výrazně více střel než jejich soupeř, většina z těchto pokusů ale byla více než nepřesná.

Domácí první branku vstřelili zkraje druhé půle. Radoval se Gaël Danić. Valenciennes ale za gól mohlo děkovat svému soupeři. Po příšerné zpětné přihrávce se k míči nedostal jako první brankář Mandanda, nýbrž právě Danic. Gól z ničeho, Marseille si mohla gratulovat.

Již o šest minut později bylo Stade Nungesser v sedmém nebi. Pujol prohloubil marseillskou tragédii. A znovu to byl opravdu jednoduchý gól. Tentokrát po vhazování. Bong uvedl míč do hry, balon přistrčil k Pujolovi chytře Cohade a zkušený útočník míč usměrnil do branky hlavou - 2:0.

A stejné obsazení se ukázalo i při třetím, posledním gólu Valenciennes. Bong si na levé straně lehce pohrál s Azpilicuetou, nacentroval do vápna - a bum. Marseille měla z ostudy kabát. Po další Pujolově trefě to s ní opravdu nevypadalo příliš růžově.

Po tomto "hattricku" chyb se Marseille přeci jen vzmohla alespoň na snížení. Poté, co Nicolas Penneteau fauloval v pokutovém území mladičkého Jordana Ayewa, dokázal penaltu s přehledem proměnit Taye Taiwo. André Ayew, starší bratr Jordana, nakonec určil pár minut před koncem stav na 2:3. Po pěkně zahrané standardní situaci se poprvé v sezoně prosadil.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele