13. kolo
01.12.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - AS Saint-Étienne 1:1

St. Étienne prodloužilo svou ligovou sérii bez zisku tří bodů na osm utkání. Ve Valenciennes si vítězství určitě nezasloužilo, ba naopak, blíže k němu mělo možná více domácí mužstvo. Hosté skórovali už po čtvrthodině vlastně z jediné vážnější šance zápasu, VA dokázalo srovnat na konečných 1:1 parádní trefou Danica až třináct minut před koncem.

Už v první minutě se začaly dít zajímavé věci. Angouaův centr si dobře zpracoval Pujol, který vypálil směrem na hostujícího brankáře Janota, ten se však překonat nenechal. O pět minut později se Pujol po přihrávce Danica dostal do další příležitosti, jenže tentokráte zamířil mimo. Těsně poté rovněž Pujol do brány po rohovém kopu nezamířil.

Danic následně našel hlavu spoluhráče Gomise, jenž pěkně vypálil na Janota, ten ovšem dokázal jeho střelu fantasticky vyrazit pryč. Ačkoli domácí první čtvrthodinu naprosto dominovali, bylo to St. Étienne, kdo nakonec načal překvapivě účet zápasu. Ve vápně se přes několik krkolomností dostal míč k Rivieremu, jenž se pravačkou trefil přesně pod břevno.

Tenhle gól najednou VA hodně potopilo svědomí. Už to nebylo to mužstvo ze začátku utkání, které Les Verts dělalo veliké potíže. Přece jenom se však vyrovnávací brance přiblížilo ještě v prvním poločase, když Cohade zamířil do břevna.

Hosté vstoupili do druhého poločasu v lepším rozpoložení než soupeř. Batlles na úvod hezky prověřil připravenost gólmana Penneteaua, jenž od něj druhý gól do sítě neobdržel. Jenže najednou Valenciennes začalo navazovat na úvodní minuty z první půle. A St Étienne se jen horko těžko bránilo.

Cohade a Pujol byli hlavními strůjci nepříjemností, nakonec však vyrovnávací branku zařídil Danic v 77. minutě. Pujol nádhernou patičkou nabil svému spoluhráčovi, který předvedl svou genialitu a z první levačkou krásnou technickou střelou přehodil gólmana Janota. Ve zbývajícím čase mohl strhnout vítězství na stranu domácích ještě Gomis, ale mířil jen nad.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele