7. kolo
26.09.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Brest vyhrál podruhé v řadě, bez bodů odjíždí Valenciennes

Brest se po nepřesvědčivém ligovém startu vyhrál k neuvěřitelným výkonům. Tým Alexe Duponta navázal na solidní ligové představení s Nancy a po vyrovnaném utkání sebral tři body Valenciennes. Jedinou branku vstřelil útočník Nolan Roux.

Remízový král z Valenciennes byl i tentokrát velice blízko bodovému zisku, v 72. minutě ale Grégory Pujol zahodil pokutový kop a záhy uhodili domácí - o pět minut později svou třetí ligovou brankou rozhodl Nolan Roux. Brest tak neprohrál již čtyři ligová utkání v řadě, stejný počet zápasů již neinkasoval. Naproti tomu Valenciennes čeká na svou letošní druhou výhru již od druhého kola a v tabulce zůstávají šestnáctí.

Brestois jako v předešlých utkáních spoléhali na kvalitní defenzivu, první půle tak nebyla co se týče fotbalové kvality příliš zajímavá. Domácí pravý bek Omar Daf obešel dva obránce a pravačkou pořádně natáhl, gólman Penneteau ale míč vyboxoval do zámezí. Daf se ocitl v zájmu televizních kamer i o pár minut později - kolem senegalského beka se prohnal Mathieu Dossevi a po jeho ataku se zřítil v pokutovém území. Rozhodčí ale jakékoliv dohady o možném odpískání pokutového kopu odmítl.

Domácí brankář Steeve Elana se prvního vážnějšího zákroku dočkal až 14 minut před koncem druhého poločasu. Střela Mamadoua Samassy ale postrádala přesnost. Tým Philippeho . Montaniera se mohl ujmout vedení v 72. minutě. Ahmed Kantari zahrál po Danicově centru v pokutovém území rukou, sudí nařídil penaltu. Nicméně Pujolovu střelu dokázal Elana nohou vyrazit.

Na druhé straně se o čtyři minuty později vytáhl Penneteau. Náramný zákrok vytáhl proti ráně Benoita Lesoimiera, jenž pálil po Rouxově centru. Již o dvě minutky později se ale skóre konečně změnilo. Rohový kop Bruna Grougiho prodloužil na bližší tyč Romain Poyet, zblízka pak pravačkou jednoduše zakončil Roux - 1:0.

Roux byl dnes ve skvělé formě, pět minut před koncem utkání napřáhl z třiceti metrů, již překonal bezmocného Penneteaua. Míč ale skončil pouze vedle branky. Zápas tak skončil tím nejtěsnějším možným rozdílem.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vidite koupily maria a micolu a vidite jak hrajou skoda jenom ze banik nekoupil odpovidajici nahradu za ne jediny dobry nakup jen frejlach ale at se klukum dari bilek tam bude ncpat matejovskeho a spol nevim proc nezkusi tady ty dva bilek ven

Reagovat
smazaný uživatel

vidite koupily maria a micolu a vidite jak hrajou skoda jenom ze banik nekoupil odpovidajici nahradu za ne jediny dobry nakup jen frejlach ale at se klukum dari bilek tam bude ncpat matejovskeho a spol nevim proc nezkusi tady ty dva bilek ven

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele