5. kolo
11.09.2010 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Valenciennes FC 1:1

Mladík Jérémy Pied dostal první šanci v základní sestavě Lyonu a ve 26. minutě díky jeho brance vedli domácí 1:0, Valenciennes ovšem zásluhou Bonga ve druhé půli vyrovnalo a výsledek 1:1 zůstal až do závěrečného hvizdu rozhodčího Couého. Bong přitom nemusel vůbec nastoupit, spekulovalo se, zda-li lehce zraněný zasáhne do hry.

Nejprve našel hostující Pujol volného Ducourtiouxe, jenž vyzkoušel štěstí z první, jenže míč nakonec přeletěl břevno. Lyon se ujal vedení ve 26. minutě. Ačkoli byl Lisandro López silně obtěžovaný hostující obranou, dokázal centrem najít Pieda, jenž hlavou překonal brankáře Penneteaua.

VA ovšem branka nijak nepoložila, neohroženě se hnalo za rychlý vyrovnáním. Na zteč vyrazil Montanier, z přímého kopu prověřil rukavice gólmana Llorise záložník Mater, avšak ani jedna tato šance gólem neskončila. Bong pak vyslal přihrávkou Danica, jehož střelecký pokus stačil polapit znovu Lloris.

Jestliže mělo Valenciennes ve zbytku první půle více ze hry, tak Lyon zase lépe vstoupil do druhé půle. Gourcuff se snažil levačkou překonat Penneteaua, ten však stačil vyrazit do zámezí. Avšak na druhé straně se hostům podařilo srovnat. Bong se vyšponoval nejvýše do vzduchu a centr z rohového kopu změnil směrem do brány hlavou za Llorise.

Z rychlého protiútoku následně mohl skórovat Gomis, kterého hezky uvolnil Gourcuff, po přihrávce Pieda také zkoušel střílet Míchel Bastos, ale ani jedna tato příležitost gólovou tečku neměla. Valenciennes dokázalo ubránit remízu, kterou si určitě hodně cení. OL naopak zažívá na úvod sezóny výsledkovou mizérii, v tabulce je až na třinácté pozici.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ty voe Brest je na úrovni Lyonu... !!

Reagovat
REPLIKATOR

No ne, Lyon je na úrovni Břestu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele