7. kolo
25.09.2010 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lyon smolně nestačil na konkurenta St. Étienne

Alpské derby vyznělo hodně nespravedlivě pro hostující St. Étienne, které se po těsné výhře 1:0 posunulo zpátky na první pozici. Pro Lyon je konečný výsledek hodně krutý. Celkem trefil třikrát brankovou konstrukci a inkasoval z jediné šance Les Verts. Na třech bodech pro hosty se výraznou měrou podílel záložník Dimitri Payet. Nejenže zařídil vítěznou branku, odvrátil ale také z brankové čáry možný gól za gólmana Janota.

Po celou dobu Lyon tlačil, hnal se za gólem. Jako by byla jen otázka času, kdy se ujme vedení. Jenže svatyně St. Étienne zůstala začarovaná. Buď ji chránily tyče společně ve spolupráci s kolegou břevnem, nebo na brankové čáře včas zasáhl za gólmana Janota někdo ze spoluhráčů. A nakonec přišel za neproměněné šance velmi krutý trest.

Ve 12. minutě zahodil svou možnost Gomis, v 17. minutě zase hlavičkoval těsně nad Briand. O pár chvil později si na rohový kop dobře naskočil Toulalan, jenž předskočil v hlavičkovém souboji Bocanegru, na míč si brankář Janot ani nemohl sáhnout, jenže u tyče stál včas Payet, útočník, který odkopl do bezpečí.

Po půlhodině hry dostal dobrou přihrávku doleva Bastos, jenže špatně si zpracoval, takže jeho ránu mohl Janot celkem v pohodě nohama vyrazit pryč. Ani po poločase se nic nezměnilo, OL nadále pokračoval ve velkém tlaku. V 63. minutě napřáhl z velké dálky Toulalan a jeho přízemní střela otřela vnější tyčku.

Minutu na to se branková konstrukce třásla znovu! Sissoko nacentroval zleva do vápna, kde hlavou pálil Briand, avšak trefil pouze břevno. A když už Gomis skóroval, nacházel se ve velmi těsném ofsajdu. 75. minuta byla pro Lyon tou nejhorší možnou. Vlastně z jediné šance totiž soupeř rozvlnil síť.

Payet se postavil k rozehrání standardky, kterou zúročil v překrásný gól. Roteiro jenom zaplulo do šibenice, a ačkoli si brankář Lloris sáhl na míč, brance prostě nezamezil. Ve zbývajícím čase se Puelovi hoši snažili napravit, co pokazili. Asi v největší možnosti byl Briand, který zase hlavou překonal Janota, jenže na brankové čáře zasáhl zase Payet.

Ani pět minut, které nastavil hlavní rozhodčí Gautier, nepomohly domácím k vyrovnání. St. Étienne se tak mohlo radovat z výhry na Stade de Gerland, kde slavilo tři body naposledy v roce 1994. Lyon se naopak po této porážce ocitá s pěti body na kontě na předposlední pozici. Zažívá vůbec nejhorší start do sezóny za posledních 20 let, což samozřejmě může kouči Claudu Puelovi definitivně srazit vaz.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nezasloužená výhra...lyon si to dnes opravdu zasloužil.

Reagovat
deadlife

Hlavně hosté nic neměli za šance. Lyon trefí tyč, břevno, druhou půli už to Etiénne je drželo ten stav, polehávali a kouskovali hru, fotbal šel trošičku stranou... Bohužel dnes fotbalovější nebyl nikdo, remíza by tomuto zápasu slušela víc....

Reagovat
Langi

Claudovi pořád věřím...ale jesi tam teď zase bude cpát Crise na úkor Diakhateho s Lovrenem tak si sám podepíše ortel

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle nadupaný kádr a jsou předposlední, myslím že Puel brzy půjde. S tím Crisem souhlasím, myslím že už je slabý. Problém je i jinde, nechápu proč když se nedaří nezkusí nějakou změnu. Nikdy jsem nebyl zastáncem hry na jednoho útočníka a Briand jako křídlo mě tedy v Lyonu vůbec neuchvacuje a raději bych viděl v základu Lopéze s Gomisem a taky nechápu proč tam cpe Källströma, Pjanič by byl v základu mnohem lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon zahodil nemozne - min. 5 tyci je az neuveritelne + 2x byl mic vykopnut z brankove cary ASSE. Saint Etienne melo proste stesti jako hrom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele