19. kolo
22.12.2010 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lyon s Auxerre pouze remizoval

Vánoční sen lyonských o přezimování na prvním místě Ligue 1 vzal za své. Hvězdami nabitý kádr Olympiqueu si nedokázal před vlastními fanoušky poradit s urputným Auxerre. Domácí se ujali vedení po vlastní brance obránce Jeana-Pascala Mignota, AJA odpovědělo zkraje druhé půle trefou Juliena Querciy.

Již na dvanáct utkání natáhl Lyon svou neporazitelnou sérii, druhá remíza 1:1 v řadě ale trenéra Clauda Puela příliš těšit nebude. Všichni konkurenti v boji o titul totiž ve svých zápasech zaváhali, a Lyon tak měl neopakovatelnou příležitost vyhoupnout se na samé čelo tabulky. Na druhé straně Auxerre remizovalo již počtvrté v řadě, počtvrté shodným výsledkem 1:1. Získaný bod mu ale v tabulce nakonec nepomohl, tým klesl na čtrnáctou pozici.

Již ve třetí minutě přišla první vážnější příležitost, která snad měla být ochutnávkou na následné pohledné utkání. Kim Kalllström ale svou dalekonosnou ranou napálil pouze Sorina. Na druhé straně se ho pokoušel napodobit Dennis Oliech, který se ale soupeřovým záložníkem inspiroval až přespříliš a svou střelu - stejně jako on - nedokázal vhodně umístit.

Ze standardní situace poté opět zahrozili domácí. Miralem Pjanic svým přímým kopem ale pálil nad branku. V neuvěřitelné formě hrající Michel Bastos předvedl na křídle neobyčejnou práci a svým centrem vyhledal hlavu vysokého Lisandra. Kanonýr Lyonu si ale se svou příležitostí příliš poradit nedokázal, vychytal ho brankář Sorin.

Domácí byli jasně lepším týmem, hosté se zmohli pouze na nudnou defenzivu. Osm minut před koncem centroval tentokrát Kallstrom, našel opět Lisandra. Ten z první minul. Úvodní branka ale nakonec přišla ještě v prvním poločase. V nastaveném čase zahrál přímý kop Michel Bastos, jeho nebezpečně zahraná standardka vyvolala v soupeřově obraně až nečekaný chaos a Kallstromova střela se díky odrazu od Jeana-Pascala Mignota nakonec ocitla v síti - 1:0. Domácí míč do sítě nakonec dotlačili.

Nadšení domácích ale muselo opadnout brzy po úvodním pisku ve druhé půli. Netrvalo to ani minutu a Julien Quercia se prohnal statickou obranou, nasadil Llorisovi kličku a pohodlně zakončil do prázdné branky. Chvíle nesoustředění tak stála Lyon cenné vedení - 1:1.

Jako dobrý defenzivní štít se nakonec ukázal i Kim Kallstrom, jenž dokázal ještě před gólmanem Llorisem zlikvidovat Coulibalyho hlavičku. Nicméně i francouzská reprezentační jednička měla nakonec co na práci, o pár okamžiků později si poradila se střelou Chafniho. Hosté si v této chvíli užívali jasné dominance na hřišti a domácí - stejně jako v posledních utkáních - zachraňoval opět pouze skvělý Hugo Lloris.

Třeba jako když si rychlým zákrokem poradil se střelou Oliecha. Nakonec to byli ale domácí, kteří zápas zakončili lépe. Jeremy Pied nebezpečně pálil z dvanácti metrů, Sorin si ale s jeho ránou poradil. Stejně dopadl i volej Lisandra a Lyon se tak musí smířit s přezimováním na čtvrté pozici.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Langi

2:0...a prosimtě Claude...zálohu Gonalons - Källström - Makoun už ne

Reagovat
juninho8

claude ta scasti posluchol a hraju makoun,kallstrom a pjanic

Reagovat
juninho8

lyon hadam vyhra....2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele