29. kolo
03.04.2011 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Valenciennes FC 1:1

St. Étienne se na šestou příčku, na kterou se díky sobotní výhře vyšplhal Montpellier, nevrátilo. Doma totiž pouze remizovalo 1:1 s Valenciennes. Přitom hosté na Stade Geoffroy-Guichard prohráli 17 z posledních 19 utkání, co se na něm představili. VAFC se tak stále drží těsně nad hranicí sestupové propasti, pro něj je bod zajisté cenným do tabulky Ligue 1.

Zpočátku bylo aktivnější hostující družstvo. Už v 5. minutě se musel gólman Janot činit proti pokusu Dosseviho, po něm zahrával standardku Cohade, ale Janot si v této situaci poradil a rukou vytěsnil balón nad břevno. Poté naopak převzalo iniciativu hry St. Étienne, Sako předvedl, že umí přejít přes dva obránce, ale následně střílel jen nad.

Do akce se také dostal Sakův spoluhráč Payet, který si na hranici vápna zpracoval míč a ihned na to vypálil. Jeho střele chyběla jen menší přesnost a chybělo i kousek pověstného štěstíčka, jelikož břevno najednou zahrálo svou ne příliš znělou symfonii. Payet byl jinak i nadále hodně nebezpečným, těsně před půlí po jeho přihrávce zamířil vedle Riviére.

Sotva se hráči ohřáli a seznamovali s druhým dějstvím, vsítilo VA první branku utkání. Pujol se vrhl z levé strany do středu hřiště a když už viděl, že z dobré pozici může zacílit, udělal to, a míč se najednou třepotal u levé tyče Janotovy brány. Vedení ovšem hostům nevydrželo příliš dlouho. Vlastně ani ne deset minut.

V 58. minutě si sklepl Payet dlouhý pas od Batllese a následně zakroutil nádherným způsobem balón kolem obrany a k tyči. Marně se jen natahoval valencienneský muž v rukavicích jménem Penneteau. Ve zbytku zápasu měl největší možnost ke skórování Dossevi, avšak jeho střelu, původně centr, zlikvidoval, leč s potížemi, Janot.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele