2. kolo
15.08.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon přehrál Valenciennes 1:0

Lyon ve druhém kole napravil zaváhání ze zápasu s Le Mans, když porazil trápící se Valenciennes 1:0. Les Athéniens tak prohráli už podruhé v řadě, v příštím kole je navíc čeká ambiciózní PSG.

Sedminásobný francouzský mistr v minulém kole příliš neoslnil, kouč Claude Puel se tak rozhodl změnit rozestavení na pro Lyon netradiční 4-4-2. V útočné dvojici se vedle sebe vůbec poprvé představily nové útočné akvizice Lisandro López a Bafetimbi Gomis. Právě druhý jmenovaný ve 37. minutě rozhodl svou první brankou v sezoně utkání.

Nové ofenzivní duo z levé strany zálohy vhodně podporoval brazilský záložník Michel Bastos a domácí se tak často dostávali do přečíslení a slibných příležitostí. Jedna takové se naskytla deset minut před koncem prvního poločasu.

Ve 37. minutě se v obranném území Lyonu ujal míče levý obránce Anthony Reveillere, který poslal přihrávku do běhu právě aktivnímu Bastosovi. Ten opět ukázal něco ze své fotbalové geniality, když svým centrem našel přesně hlavu nabíhajícího Bafeho Gomise. Ten měl už lehkou práci, rybičkou napálil míč do sítě za bezmocného gólmana Lecu v bráně Valenciennes.

Stejně jako v prvním poločase byl Olympique lepším týmem i po změně stran. Největší problémy dělal defenzivě hostů argentinský forvard Lisandro López, který se ale spíše zastřeloval a nepřidal tak druhý ligový gól.

Autor: Anna-Marie Kroupová / frenchleague.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele